• 24 Ιανουαρίου, 2022

Λονδίνο: Κατέρρευσε το σύστημα με τα ασθενοφόρα από τις χιλιάδες κλήσεις – Επιτσρατεύονται πυροσβέστες και αστυνομικοί για οδηγοί

 Λονδίνο: Κατέρρευσε το σύστημα με τα ασθενοφόρα από τις χιλιάδες κλήσεις – Επιτσρατεύονται πυροσβέστες και αστυνομικοί για οδηγοί

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με τον κοροναϊό στην Βρετανία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του Λονδίνου, η υπηρεσία ασθενοφόρων κατέρρευσε στο Λονδίνο και καλούνται πλέον πυροσβέστες και αστυνομικοί να μεταφέρουν με τα ασθενοφόρα τους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Θριάσιο: Η έκθεση για τον υποδιοικητή που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά το εμβόλιο

Νωρίτερα,σήμερα ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν κήρυξε σήμερα (8 Ιανουαρίου) κατάσταση «μείζονος συμβάντος» στη βρετανική πρωτεύουσα, λέγοντας πως τα νοσοκομεία στο Λονδίνο μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι.

«Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε ο Καν.

«Ένας στους 30 Λονδρέζους έχει τώρα Covid-19. Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», πρόσθεσε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο ίδιος επισήμανε πως 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με Covid-19 στην πρωτεύουσα, δηλαδή 35% περισσότερα απ’ ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.