• 16 Ιουνίου, 2021

Κως: Τούρκοι διακινητές έριξαν στη θάλασσα μετανάστες

 Κως: Τούρκοι διακινητές έριξαν στη θάλασσα μετανάστες

Οι Τούρκοι εξακολουθούν να στέλνουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες.

Το περιστατικό που συνέβη στην Κω την Πέμπτη ήταν πρωτοφανές. Σύμφωνα με το OPEN, γύρω στις 8 το βράδυ, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του επιβαταγωγού πλοίου Blue Star 2, προερχόμενου από τη Ρόδο, λίγο πριν φτάσει στο λιμάνι της Κω, που ήταν και ο τελικός του προορισμός, είδαν δύο ανθρώπους να κολυμπούν στη θάλασσα.

Απεργία: Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο μετρό, ηλεκτρικός και τραμ στις 10 Ιουνίου

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Αρχικά, νόμιζαν πρόκειται για επιβάτες που έπεσαν από το πλοίο, όμως όταν είδαν μια λέμβο να απομακρύνεται, συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί. Η λέμβος, στην οποία επέβαιναν οι δύο διακινητές, έφυγε με μεγάλη ταχύτητα με προορισμό τα τουρκικά παράλια, και συγκεκριμένα το Μπόντρουμ. Ήταν ακόμη ένα VIP δρομολόγιο που εκτελούν οι Τούρκοι δουλέμποροι με περισσότερα χρήματα για να φέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα μας.

Το πλήρωμα κάλεσε το λιμενικό που έσπευσε στο σημείο και περισυνέλλεξε τους δύο πρόσφυγες. Οι δύο άνδρες από τη Συρία, ηλικίας 19 και 41 ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κω. Σύμφωνα με το ΟPEN, που παρουσίασε φωτογραφίες-ντοκουμέντο ο ένας από τους δύο πρόσφυγες, είχε μαζί το και πλαστά έγγραφα.