Κως: Δίωξη για κακούργημα στους γονείς του νεκρού βρέφους

 Κως: Δίωξη για κακούργημα στους γονείς του νεκρού βρέφους

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο αλλά και για σωματική βλάβη, ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών σε βάρος του 21χρονου πατέρα και της 20χρονης μητέρας για το θάνατο του ενός έτους βρέφους τους στην Κω.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο γονείς κρατούνται από τις αρχές και την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή. Το δεύτερο παιδί της οικογένειας φιλοξενείται σε συγγενείς.

Το βρέφος, σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει οι γονείς του, εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τη μητέρα χωρίς τις αισθήσεις του. Η 20χρονη κάλεσε για βοήθεια και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Οι διασώστες διαπίστωσαν πως το μωράκι δεν ανέπνεε και οι προσπάθειες ανάνηψης δεν είχαν αποτέλεσμα. Το μωρό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κω, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του και εντόπισαν υπολείμματα τροφής που είχαν φράξει τους αεραγωγούς.

Η μητέρα είπε στους γιατρούς πως το είχε ταΐσει πατάτες και το είχε βάλει να ξαπλώσει. Η τραγική υπόθεση έλαβε νέες διαστάσεις όταν οι γιατροί διαπίστωσαν εκδορές και μελανιές στο σώματα. Επίσης ζήτησαν περαιτέρω εξέταση για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε τη νεκροψία δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης ενώ σημείωσε πως οι εκδορές στο σώμα του ήταν από παλιότερα χτυπήματα. Οι γονείς είχαν υποστηρίξει από την αρχή πως τα χτυπήματα είχαν προέλθει από διάφορα μικροατυχήματα και κατά τη διάρκεια παιχνιδιού με το αδελφάκι του. Το πόρισμά του ιατροδικαστή ήταν πως ο θάνατος του βρέφους προήλθε από ασφυξία λόγω της τροφής.

Σχετικά Άρθρα