• 22 Ιουλίου, 2021

Κόντρα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Kοντοζαμάνης: “Θα δούμε τι θα κάνουμε” – Ραγκούσης: “Παραιτηθείτε”

 Κόντρα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: Kοντοζαμάνης: “Θα δούμε τι θα κάνουμε” – Ραγκούσης: “Παραιτηθείτε”

«Πυρά» από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην κατάθεση της τροπολογίας της κυβέρνησης για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, με την αξιωματική αντιπολίτευση να τονίζει ότι είναι υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες, ωστόσο τάσσεται ενάντια στην τροπολογία της ΝΔ.

«Με δεδομένο ότι είναι χιλιάδες οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που ακόμη δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν, τι θα κάνετε αν αυτοί εμμείνουν στην άρνησή τους;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης, απευθυνόμενος προς τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, προσθέτοντας ότι: «εάν τους θέσετε σε αναστολή εργασίας, όπως η τροπολογία σας προβλέπει, είναι προφανές ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας θα καταρρεύσει. Και τότε θα έχετε διαπράξει ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απάντησε στον Γιάννη Ραγκούση: «θα δούμε τι θα κάνουμε», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει ότι: «θα χρειαστεί να τροποποιήσετε την τροπολογία, αλλά σε αυτή την περίπτωση να μη φέρετε την τροποποίηση στη Βουλή, αλλά την παραίτησή σας ως κυβέρνηση», απαντώντας στον Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Παράλληλα, ο Γιάννης Ραγκούσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού και υπέρ της υποχρεωτικότητάς του σε συγκεκριμένες κατηγορίες υγειονομικού προσωπικού, ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση εναντιώνεται στην τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση «για λόγους υπευθυνότητας και σοβαρότητας την οποία εσείς στερείστε».

O διάλογος Ραγκούση-Κοντοζαμάνη

Γ. Ραγκούσης: Με δεδομένο ότι είναι χιλιάδες οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που ακόμη δεν έχουν δεχτεί να εμβολιαστούν, τι θα κάνετε αν αυτοί εμμείνουν στην άρνησή τους; 
Εάν τους θέσετε σε αναστολή εργασίας ,όπως η Tροπολογία σας προβλέπει ,είναι προφανές ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας θα καταρρεύσει. Και τότε θα έχετε διαπράξει ένα  τεράστιο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Κοντοζαμάνης: Θα δούμε τι θα κάνουμε.  

Γ. Ραγκούσης: Θα χρειαστεί να τροποποιήσετε αυτήν την Tροπολογία, αλλά σ΄ αυτήν την περίπτωση να μη φέρετε την τροποποίηση στη Βουλή ,αλλά  την παραίτησή σας ως Κυβέρνηση.  Είμαστε κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού και υπέρ  της υποχρεωτικότητάς του σε συγκεκριμένες κατηγορίες υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε, όμως ,εναντίον της Τροπολογίας σας για λόγους υπευθυνότητας και σοβαρότητας την οποία  εσείς στερείστε.