Κασιμάτη για Ραγκούση: Καθύβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάθεται σε υπουργική καρέκλα

 Κασιμάτη για Ραγκούση: Καθύβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάθεται σε υπουργική καρέκλα

Νέο επεισόδιο στην εσωκομματική κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ της βουλευτού Β’ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη και του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, Γιάννη Ραγκούση. Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα των δύο ξεκινά από παλιά, καθώς η Ν. Κασιμάτη εξελέγη βουλευτής, ενώ ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος ήταν υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια, δεν τα κατάφερε. Τελευταία, η αντιπαράθεση έχει οξυνθεί.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να μάθει την Τρίτη στην Πολιτική Γραμματεία από τον Στέφανο Κασσελάκη τι προτίθεται να πράξει με όσους δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα έχουν κυρώσεις και η Νίνα Κασιμάτη, θεωρώντας ότι ο Γιάννης Ραγκούσης «φωτογράφισε» εκείνη, έκανε μια ανάρτηση-φωτιά, γράφοντας, μεταξύ άλλων, πως «αν εκλεγεί ποτέ Βουλευτής, θα τον ειδοποιήσουμε», ενώ καταλόγισε στον κ. Ραγκούση πως «πυροδοτεί συστηματικά την εσωστρέφεια στο κόμμα».

Η Νίνα Κασιμάτη δεν υπερψήφισε τελικά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν και ψήφισε μια σειρά άρθρων του, γεγονός που έκανε τον Γιάννη Ραγκούση να επανέλθει, κατηγορώντας την ότι του επιτέθηκε χυδαία και πως τον «χωρίζει ηθική και αξιακή άβυσσος από τους θηλυκούς Βορίδηδες».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή της το απόγευμα της Παρασκευής έριξε νέο λάδι στη φωτιά, κατηγορώντας τον Γιάννη Ραγκούση ως «Ηρόστρατο», που έβαλε φωτιά στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ και καθύβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ για μια υπουργική καρέκλα.

Η ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη:

«Δεν θα μπω σε συζήτηση με τους Ηρόστρατους της Δημοκρατικής Παράταξης. Όταν εμείς εγκαταλείπαμε τις θέσεις μας για να χτίσουμε τα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα, αυτός καθύβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ και έκαιγε το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, τη χώρα και τα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης για να κάθεται σε υπουργική καρέκλα δίπλα στους Βορίδηδες».

Σχετικά Άρθρα