Ραγκούσης: Το παιχνίδι θα δοθεί στον χώρο της κεντροαριστεράς και όχι της ριζοσπαστικής αριστεράς

 Ραγκούσης: Το παιχνίδι θα δοθεί στον χώρο της κεντροαριστεράς και όχι της ριζοσπαστικής αριστεράς

Για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την κεντροαριστερά στο σύνολό της μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στο Action24. Όπως παραδέχτηκε τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά αν λάβει κανείς υπόψη του τη σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία αλλά και όσα ακολούθησαν μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο εμφύλιος που ξέσπασε μας έκανε μεγάλο κακό», είπε ενώ εξέφρασε την άποψη πως όλο αυτό πρέπει να τελειώσει και να μην ανατροφοδοτείται με αντιπαράθεση και αιχμές εκατέρωθεν και «να πάψουμε να αντιλαμβανόμαστε την ΚΟ της Νέας Αριστεράς ως τον υπ’αριθμόν 1 πολιτικό αντίπαλο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνεχιστεί».

«Άρα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να γυρίσουμε εντελώς τη ματιά μας προς την κυβέρνηση και την έγνοια μας στην κοινωνία και στα προβλήματα που αυτή έχει».

Ο κ. Ραγκούσης εντοπίζει ένα μεγάλο πολιτικό κενό στη χώρα, με την έλλειψη μιας ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε πως δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα να υπάρχει μια κυβέρνηση και να μην υπάρχει απέναντί της μια αξιωματική αντιπολίτευσης της τάξης του 30 με 35%. Το αν θα καλυφθεί αυτό το κενό είναι μια ανάγκη επιτακτική όχι για εμάς, που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά για τη χώρα, είπε. Το παιχνίδι θα δοθεί στον χώρο της κεντροαριστεράς και όχι της ριζοσπαστικής αριστεράς, που μπορεί όντως να γινόταν η αναμέτρηση τα προηγούμενα χρόνια λόγω μνημονίων.

Σχετικά Άρθρα