• 16 Ιανουαρίου, 2021

Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές

 Κλιμακώνει ο Ερντογάν: Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές

Τη στιγμή που το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προέβη σε νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις.

Νέα εξέλιξη: 20 μίλια εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Oruc Reis: Η ακριβής θέση του τουρκικού ερευνητικού και των δύο πολεμικών – Συνεχείς προειδοποιήσεις για αποχώρηση από ελληνικά πλοία

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε:

«Το να αγνοεί κανείς τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ένα τεράστιο κομμάτι γης όπως είναι η Τουρκία αποτελεί λάθος. Δεν θα συναινέσουμε στην προσπάθεια εγκλωβισμού μας στις τουρκικές ακτές».

«Όπως είναι γνωστό, αναβάλαμε τις σεισμικές ερευνητικές μας δραστηριότητες στην περιοχή για λίγο, κατόπιν αιτήματος της Μέρκελ. Ωστόσο, η ελληνική πλευρά προχώρησε σε μια συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία στερείται οιασδήποτε νομικής βάσης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Εμείς λέμε, ας μαζευτούμε όλες μαζί οι χώρες της Μεσογείου να βρούμε μία φόρμουλα κοινά αποδεκτή, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων. Είμαστε πάντοτε εδώ, για να λύνουμε τα προβλήματα με δίκαιο τρόπο», πρόσθεσε.

«Η Τουρκία κυριαρχεί τόσο στο επίπεδο της διπλωματίας όσο και σε αυτό της κοινής λογικής. Θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τα δικά μας σχέδια, θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε για την ενεργειακή αλλά και για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας μας», συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.