• 21 Ιουνίου, 2021

KKE: Τραγικές ελλείψεις στην πυρόσβεση – Επικοινωνιακές συσκέψεις

 KKE: Τραγικές ελλείψεις στην πυρόσβεση – Επικοινωνιακές συσκέψεις

Λάβρο κατά της κυβέρνησης το ΚΚΕ, την κατηγορεί για «τραγικές ελλείψεις σε μέσα, υποδομές και προσωπικό, στους τομείς της πυρόσβεσης και της δασοπροστασίας», σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη στη ΓΓΠΠ, παρουσία του πρωθυπουργού. «Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη επιβεβαίωσαν μία τραγική, επαναλαμβανόμενη πραγματικότητα: Αρχικά, οι κυβερνήσεις εξαγγέλλουν ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιπυρική περίοδο, ύστερα καίγονται χιλιάδες στρέμματα και περιουσίες, όπως στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Κορινθία και τη Δυτική Αττική, και μετά την καταστροφή καταστρώνουν νέα, ειδικά επιχειρησιακά σχέδια, σε επικοινωνιακού χαρακτήρα συσκέψεις.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έσπευσε να ενημερώσει χωρίς ντροπή, ότι τρεις μήνες μετά την κακοκαιρία “Μήδεια” δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη κομμένα δέντρα και εύφλεκτα υλικά σε δασικές εκτάσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής! Δεν δεσμεύτηκε καν ότι θα καθαριστούν όλες οι δασικές εκτάσεις, παρά μόνο “στο μέτρο του εφικτού”» αναφέρει το ΚΚΕ σto σχόλιό του .

«Οι τραγικές ελλείψεις σε μέσα, υποδομές και προσωπικό, στους τομείς της πυρόσβεσης και της δασοπροστασίας, η διαχρονική πολιτική εμπορευματοποίηση της γης και των δασικών εκτάσεων, η ανυπαρξία πρόληψης, αποτελούν τα βασικά συστατικά της εμπρηστικής πολιτικής των κυβερνήσεων», επισημαίνει ο Περισσός και καλεί την κυβέρνηση που «έχει την ευθύνη να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού αλλά και για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές».