• 15 Ιουνίου, 2021

Καθημερινό φαινόμενο οι εντάσεις στο Γ.Ν. Πύργου

 Καθημερινό φαινόμενο οι εντάσεις στο Γ.Ν. Πύργου

Το θερμόμετρο της έντασης στο νοσοκομείο του Πύργου χτυπάει κόκκινο, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κάθε ημέρας. Οι κλήσεις στην αστυνομία είναι διαδοχικές…

Εικόνες με ομάδες Ρομά να διαπληκτίζονται είτε μεταξύ τους, είτε με το προσωπικό και τους γιατρούς του νοσοκομείου τείνουν να γίνουν καθημερινές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Πύργου. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τοπικών ιστοσελίδων, όλες τις ώρες της ημέρας, καλείται η αστυνομία για να επιβάλλει την τάξη και να απομακρύνει όσους προκαλούν ένταση και παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενοχλώντας γιατρούς, προσωπικό και ασθενείς.

Τις τελευταίες μέρες ιδιαίτερα οι κλήσεις για να φτάσουν εκεί αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλά και των άλλων υπηρεσιών είναι συχνές κάθε στιγμή, αφού οι εντάσεις δεν σταματούν.

Πολλοί είναι αυτοί που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων στιγμών και ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις για να δοθεί ένα τέλος στο πρόβλημα που υπάρχει, καθώς οι φύλακες του νοσοκομείου αδυνατούν να επιβάλλουν την τάξη απέναντι στις ολιγάριθμες ή πολυάριθμες ομάδες.