• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Καλά νέα για την Αττική: Πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες (vid)

 Καλά νέα για την Αττική: Πρόγνωση Μαρουσάκη για τις επόμενες ώρες (vid)

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» θα συνεχίσει και σήμερα Παρασκευή 15/10 να δείχνει τα δόντια της με βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Αν εξαιρέσουμε τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, εκεί που γενικά δεν περιμένουμε έντονα φαινόμενα, νοτιότερα θα συναντήσουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως το καλό είναι πως τα δύσκολα για την Αττική -που δοκιμάστηκε χθες- ίσως έχουν περάσει και σήμερα οι βροχές θα είναι πιο ήπιες με εξαίρεση προς το μεσημέρι – απόγευμα που δεν αποκλείεται να περάσουν κάποια κύματα καταιγίδων.

Ο κ. Μαρουσάκης επισημαίνει πως τον μεγαλύτερο κίνδυνο σήμερα διατρέχουν τα νησιά του κεντρικού και νότιου Ιονίου (Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη) καθώς και τα δυτικά παράλια της Στερεάς και της Πελοποννήσου. «Οι περιοχές αυτές θα δεχτούν πολύ νερό τουλάχιστον μέχρι αύριο. Το βαρομετρικό χαμηλό τροφοδοτείται από τα θερμά νερά του Ιονίου και σε συνδυασμό με τις ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα βαθύνει όπως λέμε στην μετεωρολογία, θα εγκλωβιστεί στην περιοχή και θα στροβιλίζεται στις παραθαλάσσιες περιοχές αποκτώντας τροπικά χαρακτηριστικά» εξηγεί ο κ. Μαρουσάκης. Το κακό είναι ότι θα στέλνει και κύματα βροχών σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη εκεί όπου χρειάζεται προσοχή ιδιαίτερα προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Το σύστημα θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και την Κυριακή πια αυτή η ισχυρή κακοκαιρία θα αποτελεί παρελθόν.