• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Χορτιάτη και του Μεσημερίου – Προβλήματα και σε Κατερίνη, Λιτόχωρο

 Κακοκαιρία: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Χορτιάτη και του Μεσημερίου – Προβλήματα και σε Κατερίνη, Λιτόχωρο

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Κεραιών του Χορτιάτη. Χωρίς ρεύμα έχει μείνει «τμήμα του χωριού και το δίκτυο που τροφοδοτεί τη συστάδα κεραιών», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Βοηθός Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιος Μωραΐτης. Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρεί προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και «εκτιμάται ότι η αποκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι της 3 μετά το μεσημέρι», σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.

Διακοπή ρεύματος έχει και τμήμα του Μεσημερίου. Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται αυτή την ώρα και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Πατέρας 8χρονου με νόσο Kawasaki: “Ο κοροναϊός του έριξε το ανοσοποιητικό”

Αρκετές ήταν από το πρωί οι βλάβες «μικρής έκτασης και σε μεμονωμένους καταναλωτές λόγω της κακοκαιρίας και κυρίως από πτώσεις δέντρων και κλαδιών,  για τις οποίες χρειάστηκε να ενεργήσουν συνεργεία τεχνικών» όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης.

Πιερία: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Αντλήσεις υδάτων σε Κατερίνη και Λιτόχωρο

Προβλήματα, μικρής έκτασης -μέχρι στιγμής- συνεχίζουν να προκαλούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από το πρωί, κυρίως στην Πιερία.

Κλειστή είναι σε δύο σημεία η επαρχιακή οδός Κατερίνης- Καρίτσας, στο 7ο και στο 12χλμ, λόγω της συσσώρευσης υδάτων. Στην περιοχή της Κατερίνης (Σβορώνο, Κονταριώτισσα, Κεραμίδι), η  Πυροσβεστική δέχθηκε δεκατρείς κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ άλλες δεκαπέντε κλήσεις δέχθηκε από την ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου. Εκεί έχει έως τώρα ενεργήσει για άντληση υδάτων σε τέσσερις περιπτώσεις ενώ  τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής θα κάνουν έλεγχο για να επιχειρήσουν σε άλλες οκτώ. Σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται χαμηλή στάθμη νερού και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να ενεργήσουν, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Π.Υ.

Πέντε αντλήσεις υδάτων πραγματοποιήθηκαν στην Βέροια, ενώ κλειστή στο 4ο και στο 7ο χλμ ήταν το πρωί και η Εθνική Οδός Κατερίνης- Ελασσόνας λόγω συγκέντρωσης υδάτων. Ωστόσο, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 12:00, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.