• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Πατέρας 8χρονου με νόσο Kawasaki: “Ο κοροναϊός του έριξε το ανοσοποιητικό”

 Πατέρας 8χρονου με νόσο Kawasaki: “Ο κοροναϊός του έριξε το ανοσοποιητικό”

Μεγαλώνει η αγωνία που ζουν οι γονείς ενός 8χρονου που νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Το παιδί νόσησε από κοροναϊό, αλλά όπως λέει ο πατέρας του, ο ιός έκανε άνω-κάτω το ανοσοποιητικό του σύστημα.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι γιατροί μας λένε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Ο κορονοϊός του έριξε το ανοσοποιητικό. Ενώ είχε πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό, του το έριξε, φεύγοντας ο κοροναϊός από πάνω του, που ήταν… χωρίς κανένα σύμπτωμα.

Όμορφη πρωτοβουλία: Μαθητές του Ειδικού Σχολείου Καβάλας φτιάχνουν κάρτες και εύχονται στους γιατρούς του νοσοκομείου

Ηταν ασυμπτωματικό το παιδί, δεν μας έδειξε κανένα σημάδι. Φεύγοντας, λοιπόν, ο κορονοϊός, τον αναστάτωσε, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μια νόσος, η οποία είναι γνωστή ως νόσος Kawasaki. Έχει τα συμπτώματα αυτής της νόσου, αλλά οι γιατροί δεν είναι και 100% σίγουροι. Από τη συμπτωματολογία, φροντίζουν και την αντίστοιχη θεραπεία να δώσουν στο παιδί, γιατί το Kawasaki το ξέρουν εδώ και 30 χρόνια. Σε συνδυασμό με τον κορονοϊό, όμως, δεν το γνωρίζουν. Μας είπαν ότι μπορεί να είναι και το μοναδικό περιστατικό μέχρι στιγμής στην Ελλάδα», ανέφερε ο πατέρας του παιδιού στον Alpha.