• 25 Ιανουαρίου, 2021

Και ξαφνικά σενάρια πρόωρων εκλογών με άμεσο ανασχηματισμό

 Και ξαφνικά σενάρια πρόωρων εκλογών με άμεσο ανασχηματισμό

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για αξιοποίηση του θετικού κλίματος που θα φέρει η έλευση του εμβολίου, με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να τοποθετείται τον Ιούνιο.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα «κάψει» την απλή αναλογική και θα τδοθεί ευκαιρία την προσεχή τετραετία να υλοποιήσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμά της.

Το concept που βρίσκεται στο τραπέζι είναι το «2+4+4», δηλαδή τα δύο πρώτα χρόνια διαχείριση της πανδημίας που ανέτρεψε παγκοσμίως τις πολιτικές των ηγετών, τέσσερα χρόνια αποκλειστικά για παραγωγή έργου και ανανέωση της θητείας για λόγω αποτελεσματικότητας και εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δηλ. σκεπτικό δεκαετίας για… κυβέρνηση Μητσοτάκη με ανάπτυξη αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους και προσελκύοντας επενδύσεις.

Στη λογική αυτή ολοένα και πιο κοντά βρίσκεται ο ανασχηματισμός και μάλιστα όπως μαθαίνουμε θα είναι ευρύς και με εκλογικά χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια είναι δύο. Ή αιφνιδιαστικά μετά τη Σύνοδο Κορυφής (10-11 Δεκεμβρίου) ή μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου η νέα χρονιά, το 2021 να δώσει και νέα ώθηση στην κυβέρνηση μέχρι τις πρόωρες κάλπες.

Στο ότι ο πρωθυπουργός «φλερτάρει» με τις πρόωρες εκλογές συνηγορεί και το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη διαύγεια εγκρίνοντας κονδύλι ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ για την επικοινωνιακή προβολή του υπουργείου Εσωτερικών.