Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Κασσελάκης – Ποιους θα “ξηλώσει”

 Ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Κασσελάκης – Ποιους θα “ξηλώσει”

Ανασχηματισμό στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και στα πρόσωπα που βρίσκονται σε θέσεις «κλειδιά» φέρνουν οι εξελίξεις στο συνέδριο του κόμματος. Αναλόγως με τις τοποθετήσεις και τις ισορροπίες, που διαμορφώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, αναμένεται να ανακατευτεί η τράπουλα εντός των κομματικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γίνεται λόγος για συλλογική παραίτηση στην Πολιτική Γραμματεία. Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού επικαλέστηκε σημερινές δηλώσεις της κας Κασσιμάτη. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση να εκλεγεί νέα Κεντρική Επιτροπή άρα και νέα Πολιτική Γραμματεία δεν πέρασε από το συνέδριο.

Τώρα, σύμφωνα πάντα με το MEGA αναμένεται ανασχηματισμός στην στην Κοινοβουλευτική ομάδα.

Ποιοι θα είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο:

  • Ράνια Σβίγκου
  • Γιώργος Βασιλειάδης

Τα δύο πρόσωπα αυτά ενώ συμπορεύτηκαν με τον κ. Κασσελακη, στο συνέδριο πήραν την θέση του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρθηκε από το MEGA.

Όσον αφορά στην Κοινοβουλευτική ομάδα:

  • Ο Παύλος Πολάκης βρίσκεται σε διάσταση με την ηγεσία του κόμματος μετά την στάση του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, και χθες τάχθηκε υπέρ της πρότασης Παππά-Φάμελου
  • Ο Γιώργος Τσίπρας που στήριξε την πρόταση και ήταν εκείνος που έθεσε θέμα ηγεσίας πριν από το συνέδριο

Επίσης πέραν των προαναφερομένων, τα πρόσωπα με τα οποία συγκρούεται ο Κασσελάκης είναι:

  • Η Όλγα Γεροβασίλη
  • Ο Διονύσης Τεμπονέρας
  • Ο Χρήστος Σπίρτζης

Ευνοημένος, τέλος, σύμφωνα με το MEGA βγαίνει ο Νίκος Παππάς, με την πρόταση που κατέθεσε και πέρασε από το συνέδριο. Αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο κόμμα και να είναι ο ρυθμιστής τω πραγμάτων.

Σχετικά Άρθρα