Κ. Μητσοτάκης: “Ανοιγόμαστε στους επισκέπτες, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια”

 Κ. Μητσοτάκης: “Ανοιγόμαστε στους επισκέπτες, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια”

Σε ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα με το άνοιγμα του τουρισμού αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας -χωρίς γραβάτα, σε διεθνή μέσα ενημέρωσης με φόντο το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. «Ανοιγόμαστε στους επισκέπτες, έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια» επεσήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι ιδιότυπο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown, καθώς θα ήταν αρνητικές οι οικονομικές συνέπειες. Για να προσθέσει πως υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια αν χρειαστεί κι αναφέροντας ως παράδειγμα τις παρεμβάσεις που έγιναν στη βόρεια Ελλάδα όπου υπήρξαν κάποια κρούσματα.

Δίνοντας μια εικόνα των προτεραιοτήτων στο μέτωπο του τουρισμού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε «δεν με ενδιαφέρει να είναι η Ελλάδα ο νούμερο ένα προορισμός, με ενδιαφέρει να είναι ασφαλής προορισμός». Για να επισημάνει πως στόχος είναι να μπορέσει να ξεπεράσει ο τουριστικός κλάδος αυτό το δύσκολο καλοκαίρι και να παραμείνει ζωντανός, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. Πάνω στη φετινή βάση θα χτίσουμε το 2021 και το 2022, τόνισε.

«Η Ελλάδα είναι open for business» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στη σκληρή δουλειά που έχει γίνει, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καλή πορεία που είχε η χώρα στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ακόμα κι αν υπάρξουν κρούσματα του ιού σε τοπικό επίπεδο, «να είστε σίγουροι ότι έχουμε την απαιτούμενη ιατρική υποδομή για να το αντιμετωπίσουμε».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχουμε νέα κρούσματα, αλλά έχουμε πολλά πράγματα που μας ευνοούν, όπως ο καιρός – καθώς δραστηριότητες γίνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καλή πορεία της χώρας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και στα επόμενα βήματα ανοίγματος της χώρας. Μάλιστα, έδωσε και μια εικόνα των μέχρι τώρα δεδομένων, τονίζοντας πως σε 4.000 τεστ στις πύλες εισόδου μόνο δύο ήταν θετικοί και μάλιστα ήταν ασυμπτωματικοί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως δεν υπάρχει τρόπος να κινηθούμε χωρίς να υπάρξει κάποιος κίνδυνος, αλλά έχουμε εργαστεί σκληρά για να ανοίξει ο τουρισμός με ασφάλεια. Παράλληλα, ανέφερε πως πρόκειται για μια προσπάθεια που εξαρτάται από όλους, προσθέτοντας πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε το σωστό. Για να σημειώσει, επίσης, πως θα είμαστε αυστηροί με κανόνες που έχουμε επιβάλλει όσον αφορά στη φιλοξενία και να επισημάνει πως θα συνεχίσουμε να ακούμε την άποψη των ειδικών.

Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου του Έλληνα Πρωθυπουργού:

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Μπάμπης Χριστακόπουλος