• 15 Απριλίου, 2021

Ιταλία: Μεγάλη αύξηση θανάτων – “Βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα”

 Ιταλία: Μεγάλη αύξηση θανάτων – “Βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων μετά το Πάσχα”

Μεγάλη αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό σημειώθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία. Έχασαν τη ζωή τους 551 άνθρωποι και καταγράφηκαν 18.765 νέα κρούσματα.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 335.189 διαγνωστικά τεστ, το 5,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες Δευτέρα τα περιστατικά ήταν 13.846 (αλλά με πολύ μικρότερο αριθμό τεστ), με 386 θανάτους.

Από την αρχή της πανδημίας της Covid 19, στη χώρα μολύνθηκαν 3.419.616 άνθρωποι και οι νεκροί είναι 105.879.

Σε σχέση με το περασμένο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας οι ασθενείς είναι 36 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 379 περισσότεροι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, πριν λίγο είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και με μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Oικονομικών Ντανιέλε Φράνκο, δήλωσε ότι μετά το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε βαθμιαία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θεωρεί πως χάρη στην αναμενόμενη αύξηση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου και στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η χώρα θα μπορέσει σταδιακά, μέχρι τον Ιούνιο, να αφήσει πίσω της τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Ο Φράνκο τέλος τόνισε, ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν νέες οικονομικές βοήθειες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη νέα αυτή οικονομική κρίση», ενώ «μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα».