• 21 Ιανουαρίου, 2021

Ισραήλ: Έγκριση στο εμβόλιο της Moderna για τον κοροναϊό

 Ισραήλ: Έγκριση στο εμβόλιο της Moderna για τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ χορήγησε έγκριση στο εμβόλιο της Moderna στη μάχη κατά του κοροναϊού, για άμεση χρήση στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει εξασφαλίσει 6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Η παράδοση των πρώτων δόσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου.

Κοροναϊός: Η επιστροφή των μαθητών στα λύκεια της Ιταλίας αναβάλλεται για τις 11 Ιανουαρίου

Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο της Moderna για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη που λαμβάνει εκτός της Βορείου Αμερικής.

«Η σημερινή έγκριση από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας και τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της COVID-19. Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο μας για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη εκτός Βορείου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για τις προσπάθειες του, δεδομένου ότι η αρμόδια ομάδα εργάστηκε αδιάκοπα κοντά τη δική μας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έγκριση του εμβολίου. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε εγκρίσεις και σε άλλες αγορές τις ερχόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες,» σχολίασε ο  Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.