Οι Anonymous χτύπησαν τον ισραηλινό στρατό: Χακάραμε 250.000 έγγραφα των IDF

 Οι Anonymous χτύπησαν τον ισραηλινό στρατό: Χακάραμε 250.000 έγγραφα των IDF

Η παγκόσμια οργάνωση χάκερς Anonymous εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή δηλώνοντας ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση τον Ισραηλινό Στρατό (IDF) και σύμφωνα με πληροφορίες απέσπασε 250.000 στρατιωτικά έγγραφα.

Η οργάνωση αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση στον έλεγχο δεδομένων 20 gigabyte, που περιλαμβάνει περισσότερα από 233.000 έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, αρχείων Word, παρουσιάσεων PowerPoint και πολλά άλλα.

Το συνοδευτικό βίντεο των χάκερ εμφανίζει αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint με προσωπικό του IDF, με διαφάνειες που φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου. Η αυθεντικότητα των εγγράφων στο βίντεο παραμένει αβέβαιη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ασφαλείας του IDF, η πιθανότητα μιας πραγματικής παραβίασης είναι ελάχιστη, υποδηλώνοντας μια πιθανή τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερ. Το σύστημα υπολογιστή του IDF είναι καλά ασφαλισμένο και ταξινομημένο σε διάφορα επίπεδα. Εάν συνέβη μια παραβίαση, είναι απίθανο η πρόσβαση να επεκταθεί απευθείας σε υπολογιστές IDF. Αντίθετα, ενδέχεται να έχουν ληφθεί αρχεία από μη στρατιωτικούς υπολογιστές, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς.

Σχετικά Άρθρα