• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

ΗΠΑ: Συγκέντρωση μηχανόβιων προκάλεσε…267.000 κρούσματα κοροναϊού!

 ΗΠΑ: Συγκέντρωση μηχανόβιων προκάλεσε…267.000 κρούσματα κοροναϊού!

Σοκ προκαλεί η είδηση που έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αφορά σε ένα γεγονός που προκάλεσε την μεγαλύτερη διασπορά του κοροναϊού!

Η ετήσια συγκέντρωση μοτοσικλετιστών, Sturgis Motorcycle Rally στην πόλη Στέρτζις, στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ προκάλεσε συνολικά 267.000 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσίευσε το Forbes.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου το 19% των νέων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ προήλθε από την 10ημερη συγκέντρωση που φαίνεται πως ήταν το μεγαλύτερο γεγονός διασποράς κορονοϊού έως σήμερα στη χώρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη ομάδας οικονομολόγων του Ινστιτούτου Οικονομικών Εργασίας (IZA) οι οποίοι συγκέντρωσαν τα δεδομένα της κινητικότητας που ελήφθησαν από κινητά τηλέφωνα εντός και περιμετρικά της μικρής πόλης Στέρτζις, στη συγκέντρωση πήραν μέρος περισσότεροι από 500.000 άτομα.

Με δεδομένο ότι όλες οι περιπτώσεις COVID-19 δεν είναι θανατηφόρες και με υπολογισμό στατιστικών στοιχείων, η ομάδα οικονομολόγων εκτιμά ότι η ζημιά από την εκδήλωση θα ανέλθει σε περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε οικονομικό κόστος.