Ισραήλ: ”Το Ιράν θα υποστεί τις συνέπειες της κλιμάκωσης – Τρομοκράτες οι Φρουροί της Επανάστασης”

 Ισραήλ: ”Το Ιράν θα υποστεί τις συνέπειες της κλιμάκωσης – Τρομοκράτες οι Φρουροί της Επανάστασης”

Προ των πυλών μιας γενικευμένης ανάφλεξης είναι η Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες παγκόσμιες επιπτώσεις, καθώς θεωρείται θέμα χρόνου ένα χτύπημα του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ως αντίποινα για το πρόσφατο πλήγμα στο προξενείο του στη Δαμασκό.

Το Τελ Αβίβ διαμηνύει ότι οποιαδήποτε επίθεση θα λάβει άμεση απάντηση, με τις διεθνείς εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση να πληθαίνουν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την Τεχεράνη να μην επιτεθεί, τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Ισραήλ, ενώ η Ουάσιγκτον στέλνει ενισχύσεις στη Μέση Ανατολή.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραελ Κατζ κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να περιλάβει στον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» του Φρουρούς της Επανάστασης, τον ιδεολογικό στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, οι οποίοι κατέλαβαν νωρίτερα σήμερα φορτηγό πλοίο στον Κόλπο.

«Καλώ την Ευρωπαϊκή Ενωση και τον ελεύθερο κόσμο να κηρύξει αμέσως το σώμα των Φρουρών της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση και να επιβάλει άμεσα κυρώσεις στο Ιράν», έγραψε ο ισραηλινός υπουργός στον λογαριασμό του στο Χ, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικό» το ιρανικό καθεστώς.

Νωρίτερα, ο Ισραελ Κατζ είχε κατηγορήσει την Τεχεράνη για πειρατεία.

Σχετικά Άρθρα