• 3 Αυγούστου, 2021

Νέα πρόταση της κυβέρνησης στους φαρμακοποιούς για να συνεχίσουν την διανομή των self test

 Νέα πρόταση της κυβέρνησης στους φαρμακοποιούς για να συνεχίσουν την διανομή των self test

Νέα πρόταση από την κυβέρνηση προς τους φαρμακοποιούς για τα self test.

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση που είχαν οι φαρμακοποιοί με στελέχη του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές είπε ότι «η κυβέρνηση μας ζήτησε να συνεχίσουμε να δίνουμε self test, από την 1η Ιουλίου (οι πολίτες έχουν ήδη καλυφθεί για τις επόμενες 15 ημέρες). Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την αρχική συμφωνία που είχαμε υπογράψει». 

Καφετζόπουλος: “Θεωρώ ανήθικο να είμαι μέλος του ΣΕΗ”

Στην συζήτηση με τους εκπρόσώπους της κυβέρνησης, «μας ειπώθηκε ότι θα είναι συγκεκριμένες οι κατηγορίες των δικαιούχων, πολύ λιγότεροι σε σχέση με τώρα. Θα εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι. Μιλάμε για  μείον 2.500.000 άτομα, αριθμός που συνεχώς θα αυξάνεται (σ.τ.σ. σήμερα το emvolio.gov.gr αναφέρει ότι έχουν ολοκληρωθεί 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί είτε με δύο δόσεις είτε με μονοδοσικό εμβόλιο), κατά συνέπεια οι δικαιούχοι συνεχώς θα μειώνονται όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί. Παράλληλα, για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν υπάρχει θέμα μαθητών».

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους πρότειναν -εφόσον υπάρξει τελικά θετική κατάληξη και συμφωνία για συνέχιση διανομής από τα φαρμακεία- να υπάρχει η ευχέρεια σε κάθε δικαιούχο να παίρνει μία φορά το μήνα 4 self test , «να τελειώνει η δουλειά … τώρα υπάρχει σχετική επάρκεια και μάλλον θα υπάρχει», όπως εκτίμησε ο κ. Δαγρές.

«Η κυβέρνηση μας είπε ότι ο καλύτερος -το έχουν καταλάβει και οι ίδιοι- και φθηνότερος και πιο βολικός για τον κόσμο τρόπος, είναι τα self test  να δίνονται από τα φαρμακεία. Αλλά, λέει, σε μεμονωμένες γεωγραφικά περιοχές που δεν θα είναι δυνατό να δίνεται από τα φαρμακεία, τότε εξετάζονται εναλλακτικά κανάλια διανομής. Δεν ειπώθηκε με λεπτομέρειες και ακρίβεια ποια θα είναι αυτά», είπε εξάλλου ο ίδιος για την περίπτωση της Αχαΐας. Εκεί, όπως ανέφερε ο κ. Δαγρές, «δίνονται στην Πάτρα self test όχι από τα φαρμακεία, αλλά από κάποια φαρμακαποθήκη και μέσω των σχολείων για τους μαθητές».