• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

H απάντηση του γιατρού του Χαρδαλιά στον Κούβελα για το ισχαιμικό επεισόδιο ως… παρενέργεια του εμβολίου

 H απάντηση του γιατρού του Χαρδαλιά στον Κούβελα για το ισχαιμικό επεισόδιο ως… παρενέργεια του εμβολίου

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγία Όλγα, όπου νοσηλεύτηκε ο υφυπουργός, έστειλε ανακοίνωση στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με την οποία ο κ. Χαρδαλιάς έχει ένα γνωστό ιστορικό στεφανιαίας νόσου με σημαντικούς παράγοντες κινδύνου.

“Το πρόσφατο ισχαιμικό επεισόδιο προήλθε από τυπική εξέλιξη της νόσου και ουδόλως σχετίζεται με τον προ οκταμήνου εμβολιασμό του κ. Χαρδαλιά” τονίζει ο κ. Πατσιλινάκος Σωτήριος.


Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορoνοϊού, γράφοντας πως προτρέπει «τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο οποίο υπεβλήθη». Η ανάρτησή του προκάλεσε αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα.