• 29 Ιανουαρίου, 2022

Γιατί “εξαφανίστηκε” ο Τσιόδρας – Η εξήγηση Μητσοτάκη

 Γιατί “εξαφανίστηκε” ο Τσιόδρας – Η εξήγηση Μητσοτάκη

Για την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για την θνητότητα στις ΜΕΘ πού προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση ρωτήθηκε στην συνέντευξή του χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και για το γεγονός ότι της «εξαφάνισης« του καθηγητή.

Η μελέτη, είπε ο πρωθυπουργός, «δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε», χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι παραλάβαμε μια τραγική κατάσταση, ενώ τώρα είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε σχέση με τις ΜΕΘ.

Αναφερθείς δε στη δήλωσή που είχε κάνει στη Βουλή για τις ΜΕΘ, είπε χαρακτηριστικά ότι «όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω».

Ποιος ήταν ο Τζώρτζης Μονογυιός που οδηγούσε την μοιραία Ferrari στη Βούλα

Ειδικότερα, για την αναφορά του στη Βουλή για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ είπε ότι θα θα έπρεπε να ήταν καλύτερα διατυπωμένη, ενώ επισήμανε ότι η συζήτηση για τον αριθμό των ΜΕΘ υποκρύπτει μία μεγάλη πλάνη.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε:

«Η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Καταρχάς εξακολουθούμε να έχουμε ενημερώσεις τρεις φορές την εβδομάδα, στις οποίες πάντα συμμετέχει. Τον συμβουλεύομαι και προσωπικά όταν έχω πιο ειδικές απορίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για την απόφαση Τσιόδρα να σταματήσει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο καθηγητής έγινε δέκτης χυδαίων επιθέσων.

«Στοχοποιήθηκε και πολιτικά και από την αντιπολίτευση και ο ίδιος έκρινε πως να προστατέψει την επιστημονική του ακεραιότητα, αλλά και την ψυχική του ηρεμία -διότι δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι, πόσο μάλλον όταν προσφέρουν την υπηρεσία τους να υποστούν την βάσανο της δολοφονίας χαρακτήρων, διότι αυτό έγινε και με τον κ. Τσιόδρα- αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω» σημείωσε.

«Σίγουρα έλειψε η φωνή του από την ενημέρωση» κατέληξε.