• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Γεωργιάδης για νέα μέτρα κοροναϊού: Η εκκλησία δεν εξισώνεται με το εμπόριο

 Γεωργιάδης για νέα μέτρα κοροναϊού: Η εκκλησία δεν εξισώνεται με το εμπόριο

Για τα νέα μέτρα αναφορικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού που ανακοινώθηκαν χθες (02.11.2021) και τις αντιδράσεις στο χώρο του εμπορίου, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA.

«Το να κάνεις ένα σκανάρισμα το free pass ή το rapid test δεν είναι τίποτα τρομερό, δεν είναι σπουδαία επιβάρυνση», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καλώντας μάλιστα τους εμπόρους να σταματήσουν να «γκρινιάζουν».

Μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης σχετικά με τα νέα μέτρα, έχουν αποτελέσει και οι εκκλησίες οι οποίες εξαιρούνται από αυτά.

«Είναι το ίδιο πράγμα η εκκλησία με τον έμπορο; Είναι ίσης ηθικής αξίας ο χώρος του εμπορίου και ο χώρος της λατρείας; Εγώ ο ίδιος δεν το θεωρώ ίδιο. Όπως λέμε ότι δε βάζουμε όρους στα σουπερμάρκετ, έτσι λέμε ότι δε θα τους στερήσουμε και την πνευματική τους τροφή. Απορώ ακόμα που το συζητάμε, εκτός και αν έχουμε γίνει όλοι άπιστοι», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την ερώτηση που έφερε στη Βουλή.

«Είναι αποτέλεσμα της γνωστής θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά του χριστιανισμού και της εκκλησίας και είναι βαθιά υποκριτική. Ο Τσίπρας δεν είναι σοβαρός». Η πίστη είναι εξέχουσα έκφραση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι το ίδιο με την εμπορική δραστηριότητα, δεν μπορεί να γίνεται η εξίσωση, είναι βλάσφημη».