• 23 Απριλίου, 2021

Γέμισαν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία : Σε απλές κλινικές ασθενείς διασωληνωμένοι στον «Ευαγγελισμό»

 Γέμισαν οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία : Σε απλές κλινικές ασθενείς διασωληνωμένοι στον «Ευαγγελισμό»

Ο Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», νοσοκομείου αναφοράς για την πανδημία αποκάλυψε ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν, το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του, ενώ στον Ευαγγελισμό όλες οι κλίνες είναι γεμάτες.

«Πριν μια ώρα υπήρχαν ασθενείς, νέοι άνθρωποι από 30 μέχρι 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν κλίνες να νοσηλευτούν. Βρίσκονται στην κλινική covid με αναπνευστήρες και πλέον οι γιατροί δίνουν άνιση μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι αν κάποιος ασθενής, από αυτούς που είναι διασωληνωμένοι, έχει μια βελτίωση αμέσως κάποιος θα πάρει τη θέση του».

«Η εφημερία η χτεσινή είναι από τις χειρότερες και αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει» αποκάλυψε.

«Από την στιγμή που θα έχουμε μείωση των περιπτώσεων κορωνοϊού, θα πρέπει να περάσουν 15 μέρες για να φανεί η μείωση αυτή στις κλινικές τις απλές. Για την μονάδα ακόμα περισσότερες. Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Θα πρέπει όλος ο υγειονομικός κόσμος να συμβάλλει και εδώ μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας», τόνισε.

Καταλήγοντας έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει δραστικά, από μόνος του να θέσει κάποια όρια για να βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους που είναι γύρω του.

«Δύσκολη κατάσταση»

Στις αποκαλύψεις του Ευάγγελου Μπαλή, του επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», απάντησε ο διοικητής του νοσοκομείου. Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με παρέμβαση του κ. Γρηγορόπουλου οι δύο έχουν ήδη απορροφηθεί και οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν εντός της ημέρας.

Για να μπει ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ χρειάζεται κάποιος χρόνος.

«Είμαστε σε μια δύσκολή κατάσταση» συμπλήρωσε.