• 25 Οκτωβρίου, 2021

Freedom Pass: Από την Δευτέρα τα δωρεάν 50GB στους εμβολιασμένους 15 – 17 ετών

 Freedom Pass: Από την Δευτέρα τα δωρεάν 50GB στους εμβολιασμένους 15 – 17 ετών

Δημοσιεύτηκε σe ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με το «δώρο» των 50GB στους εφήβους ηλικίας 15 έως 17 ετών που εμβολιάστηκαν για τον κοροναϊό.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, οι νέοι αυτή της ηλικιακής ομάδας θα λάβουν επιταγές («Voucher») μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης ή στα ΚΕΠ, ώστε να λάβουν από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας το δωρεάν πακέτο δεδομένων 50 GB («Freedom Pass/Data»).

Πρόκειται για ένα πακέτο δεδομένων μεγέθους 50GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου που διαρκεί πέντε μήνες από την ενεργοποίησή του και κάθε μήνα οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν 10GB.

Το πακέτο διατίθεται σε κάθε νέο/νέα 15-17 ετών που έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή την μοναδική δόση του εμβολίου έναντι του κορωνοϊού και θα είναι διαθέσιμο από αύριο, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021.

Πώς το αποκτούν οι δικαιούχοι

Η αίτηση γίνεται μέσω του emvolio.gov./freedomepass ή στα ΚΕΠ, ενώ για υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί του Taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου. Στα ΚΕΠ απαιτείται η αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο του γονέα κι ο ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα ή τον έχοντα τη γονική μέριμνα, ο οποίος δηλώνει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου για την πίστωση του πακέτου ή εξουσιοδοτώντας τρίτο πρόσωπο. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μια ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω SMS. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχό του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

«Δικαιούχος της διευκόλυνσης είναι κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει γεννηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 1.1.2004 έως και 31.12.2006 και έχει ολοκληρώσει την πρώτη δόση εμβολιασμού ή, σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, τη μόνη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού COVID-19, από την έναρξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού μέχρι και την 31η.12.2021 («Εμβολιασθείς»). Το «Freedom Pass/Data» πιστώνεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου «Κοινωνία της Πληροφορίας Mονοπρόσωπη Α.Ε.» (Κ.τ.Π. Μ.Α.Ε.)» αναφέρει η ΚΥΑ.