• 18 Ιουνίου, 2021

Φιλιππίδης: Δίωξη για τρία κακουργήματα και πληροφορίες για διαζύγιο

 Φιλιππίδης: Δίωξη για τρία κακουργήματα και πληροφορίες για διαζύγιο

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, καθώς από χθες Τετάρτη ο γνωστός ηθοποιός είναι αντιμέτωπος με τρία κακουργήματα. Η ποινική δίωξη σε βάρος του από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αφορά σε έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, μετά τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του από τρεις γυναίκες ηθοποιούς.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αξιολόγησε το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις, για την τέλεση των τριών καταγγελλομένων αξιοποίνων πράξεων.

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση της ποινικής δίωξης έκανε ακόμα πιο δύσκολο το κλίμα στη βίλα του Ψυχικού, όπου από την πρώτη στιγμή των καταγγελιών βρίσκεται «ταμπουρωμένος» ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Τόσο η σύζυγος του ηθοποιού, σκηνοθέτη και θιασάρχη όσο και ο γιος του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλλαν να μην πιστέψουν τα όσα φοβερά καταγγέλθηκαν εις βάρος του από γυναίκες συναδέλφους του, δεν μπόρεσαν τελικά να τα αγνοήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελπίδα Νίνου, μην αντέχοντας αυτό το βάρος, έχει προχωρήσει στις διαδικασίες του διαζυγίου με τη σύμφωνη γνώμη και του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος ζει απομονωμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στηριζόμενος ψυχολογικά με βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.