• 29 Ιανουαρίου, 2022

FAZ: Κινδυνεύουν τα…Χριστούγεννα στη Γερμανία λόγω κοροναϊού

 FAZ: Κινδυνεύουν τα…Χριστούγεννα στη Γερμανία λόγω κοροναϊού

H Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη Γερμανία: «Σε τρεις εβδομάδες η Καγκελάριος και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θέλουν να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και να εξαγάγουν συμπεράσματα. Οι πολίτες δεν χρειάζεται να περιμένουν τόσο πολύ. Ακολουθώντας τους περιορισμούς και παραλείποντας προσωρινά εορτασμούς και συναντήσεις με διευρυμένο κύκλο επαφών, μπορούν να αποτραπούν τα χειρότερα για τους ίδιους, τους συμπολίτες τους και την οικονομία. Ίσως βοηθήσει η προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν ότι κινδυνεύουν οι εορτασμοί των Χριστουγέννων με τη μορφή που τους έχουμε συνηθίσει.

Η γιορτή της αγάπης και η φρενίτιδα της κατανάλωσης φαίνεται να είναι εξίσου σημαντική για τους περισσότερους Γερμανούς όσο και οι φθινοπωρινές διακοπές τους στη Βαλτική. Σε περιπτώσεις ανοησίας και αδιαφορίας ωστόσο, το κράτος πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του να πράττει».

Η Tagesspiegel του Βερολίνου γράφει για το ίδιο θέμα: «Το να ζεις με την πανδημία σημαίνει προσοχή, να λαμβάνεις υπόψιν σου το διπλανό και επιμέλεια. Σημαίνει να έχει κανείς ήθος και θάρρος, όταν ο οδηγός του λεωφορείου βάλλεται από πολέμιους της μάσκας… Αυτή την περίοδο διακυβεύονται οι τελευταίες μικρές ελευθερίες. Θα ήταν κρίμα τα Χριστούγεννα να τα γιορτάσουν μαζί μόνο μικρές οικογένειες».