• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Εύβοια: “Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα” (vid)

 Εύβοια: “Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα” (vid)

Η φωτιά συνεχίζει να καίει στη Λίμνη Ευβοίας ανεξέλεγκτα, ενώ εκτιμάται πως καταστράφηκε περιοχή που έσφυζε από ζωή και πράσινο.

Όλη τη νύχτα πυροσβέστες και χωματουργικά μηχανήματα έδιναν μάχες για να συγκρατήσουν τις φλόγες, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς συνεχώς άλλαζαν, συνεχώς αυξάνονταν, συνεχώς ξεπερνούσαν τις γραμμές άμυνας. Εκτείνονται από τα χωριά Δρυμώνας και Κουρκούλη ως τους οικισμούς Χρόνια και Σηπιάδα, σε μήκος που σε ευθεία ξεπερνά τα 9 χιλιόμετρα.

Αυτή την ώρα και εν αναμονή της άφιξης των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο στο δημαρχείο της Λίμνης, στην Εύβοια, στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Σεξιστικό εξώδικο Πλεύρη στη Γιάμαλη/ “Παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν”

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο αναμένονται στην περιοχή της φωτιάς, ωστόσο ο καπνός και η έλλειψη ορατότητας ακόμη δεν επιτρέπουν στους χειριστές να εκτελέσουν πτήσεις πάνω από τα καμένα.

«Πρέπει να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα. Δεν πρόκειται να σταματήσει η φωτιά με δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο», ανέφεραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη μάχη που έδωσαν χτες πυροσβέστες και κάτοικοι στα χωριά της Βόρειας Εύβοιας.

«Θα καούν όλα τα σπίτια, ελάτε τώρα!», λέει στη Πυροσβεστική ένας κάτοικος, ενώ οι φλόγες αρχικά βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από παρακείμενο βενζινάδικο και πιο αργά «γλείφουν» τα σπίτια.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.