Σεισμός στην Εύβοια – Διαδοχικοί μετασεισμοί- Λέκκας: Θέλει προσοχή

 Σεισμός στην Εύβοια – Διαδοχικοί μετασεισμοί- Λέκκας: Θέλει προσοχή

Τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Εύβοια καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 05:23 π.μ. και είχε επίκεντρο 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας, στην Εύβοια.

Στις 06:36 τα ξημερώματα σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 25 χιλιόμετρα βόρεια της Σκιάθου και το εστιακό βάθος ήταν τα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Μετά την αρχική δόνηση, καταγράφηκαν και άλλοι μετασεισμοί στην περιοχή μεταξύ 1,9 έως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, το επίκεντρο τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης.

Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά.

Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή.

Κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη, τόνισε ο κ. Λέκκας και ανέφερε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22,23,24 του μήνα, με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται.

Σχετικά Άρθρα