• 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Σεξιστικό εξώδικο Πλεύρη στη Γιάμαλη/ “Παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν”

 Σεξιστικό εξώδικο Πλεύρη στη Γιάμαλη/ “Παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν”

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο πρεσβύτερος, απέστειλε εξώδικο στη δημοσιογράφο του Kontra Channel, Νατάσα Γιάμαλη, ζητώντας της να σταματήσει να τον παρακολουθεί στην τηλεόραση και, αν τολμά, να τον καλέσει στην εκπομπή της προκειμένου να συζητήσουν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

. Στο εξώδικο του Κ. Πλεύρη υπάρχουν αναφορές ότι παρακολουθεί την εκπομπή της δημοσιογράφου επειδή έχει «ωραίαν εμφάνισιν» και όχι «διότι έχουν αξίαν», με την ίδια να απαντάει με εξώδικο, καλώντας τον Κ. Πλεύρη «να προστατέψει την υψηλή αισθητική του, σταματώντας να βλέπει την εκπομπή».

Κώστας Πλεύρης: Ο θεωρητικός του φασισμού και αρνητής του Ολοκαυτώματος |  in.gr
Εκ των συνηγόρων του χρυσαυγίτη Λαγού στη δίκη για την εγκληματική συμμορία των νεοναζί

Άμεση ήταν η απάντηση της Νατάσας, η οποία ανέβασε στα social ολόκληρο το εξώδικο του κ. Πλεύρη.

«Όταν ο σεξισμός “παρακολουθώ τας εκπομπάς σας όχι διότι έχουν αξίαν, αλλά διότι έχετε ωραίαν εμφάνισιν»/ «έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη» και το mansplaining «καποιος θα σας εξηγήσει τι σημαίνει» «αγνοείτε ουσιαστικώς τας εννοίας…” συναντούν την ακροδεξιά ρητορική περί «ρατσισμού, ιθαγενείας, κιναιδισμού, παναριστερισμού» αλλά και την ανάγκη για αυτοπροβολή με επιχείρημα απολύτως τεκμηριωμένες δηλώσεις τρίτων που μετέφερα στο πλαίσιο του σχολίου μου στο δελτίο του Kontra για τον κορυφαίο Αφροέλληνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε έχουμε ένα εξώδικο του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη. Απάντησα αρμοδίως με εξώδικο. Δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας».

Στα social media εκδηλώνεται μέτωπο συμπαράστασης της δημοσιογράφου για τα σεξιστικά σχόλια του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Στο εξώδικο του Κ. Πλεύρη υπάρχουν αναφορές ότι παρακολουθεί την εκπομπή της δημοσιογράφου επειδή έχει «ωραίαν εμφάνισιν» και όχι «διότι έχουν αξίαν», ενώ στη συνέχεια τονίζεται ότι «ακολουθείτε την τακτικήν της μονομερούς εκφοράς απόψεων, διότι δεν καλείτε όσους έχουν αντίθετον γνώμην. Οι συνομιληταί σας όλοι των έχουν τα ίδια φρονήματα, επομένως δεν γίνεται διάλογος, αφού απουσιάζει ο αντίλογος. Συνεπώς μεροληπτείτε πράγμα που δεν είναι ορθόν, αλλά είναι δημοκρατικόν».

Μάλιστα, υποστηρίζει ο Κ. Πλεύρης ότι «η ωραιότης σας επικαλύπτει τα προαναφερθέντα ελαττώματά σας και σας προσήκει το αρχαιοελληνικόν “έξωθεν Ελένη, έσωθεν Εκάβη”».

Η δημοσιογράφος -σύμφωνα με το έγγραφο της ανάρτησης της- απάντησε με εξώδικο, τονίζοντας ότι «δεν θα λογοκριθούμε από κανέναν πολλώ δε μάλλον από εκείνους που έχουν κριθεί και έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο της κοινωνίας».

Στο εξώδικο της δημοσιογράφου, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Με μεγάλη μου έκπληξη έλαβα την από 22.07.2021 Εξώδικη Κλήση σας η οποία είχε ως βασικό αίτημα της να εξαναγκαστώ να σας προσκαλέσω στην εκπομπή την οποία παρουσιάζω στον τηλεοπτικό σταθμο KONTRA προκειμένου να αποκαταστήσετε δήθεν την αλήθεια…Ως καλώς γνωρίζετε όλες οι αναφορές στις οποίες προέβην την 21.07.2021 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του κ. Αντετοκουνμπο από πολιτικά πρόσωπα ήταν απολύτως ακριβείς».

Δηλώνετε δε οτι την εκπομπή μου την παρακολουθείτε όχι διότι έχω αξία, αλλά διότι έχω ωραία εμφάνιση. Εξάλλου κατά την άποψη σας αγνοώ παντελώς έννοιες όπως ρατσιμός, ιθαγένεια, υπηκοότητα, κιναιδισμός, παναριστερισμός, και θα επιθυμούσατε να μου αναπτύξετε διεξοδικά τις δικές σας ορθέ θέσεις, εφόσον “μου επιτρέψουν” {ποιοι άραγε;} να σας προσκαλέσω στην εκπομπή που παρουσιάζω. Ωστόσο οι δικές σας θέσεις είναι γνωστές και έχουν κριθεί».

«Σας δηλώνω ότι δεν απειλούμαι, εκβιάζομαι από εξώδικες κλήσεις, προκειμένου να προσκαλώ “προσωπικότητες” στην εκπομπή που παρουσιάζω.

Σας καλώ όπως απόσχετε στο μέλλον από την παρακολούθηση της εν λόγω εκπομπής, ούτως ώστε εφεξής να προστατέψετε την υψηλή αισθητική σας στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι».

Πηγή: efsyn.gr, thepressproject.gr