Επιστροφή στα θρανία σε Λύκειο με φωτοβολίδες, περιστέρια, κουνέλια και κότες (vid)

 Επιστροφή στα θρανία σε Λύκειο με φωτοβολίδες, περιστέρια, κουνέλια και κότες (vid)

Όσα συμβαίνουν σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας με την υποχρεωτική χρήση μάσκας είναι…πταίσματα μπροστά σ αυτά που συνέβησαν την πρώτη μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς στο Λύκειο Παραλιμνίου στην Κύπρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το philenews.com , μαθητές, λίγη ώρα πριν την έναρξη των μαθημάτων, ανέβασαν ένα μεγάλο πανό στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του σχολείου στο οποίο αναγράφονταν το εξής: «πιο κ@θΛ0?€νοι από ποτέ», ενώ έριξαν από τα μπαλκόνια περιστέρια, κουνέλια και κότες. Ακόμη άναψαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για φαινόμενο, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει, δυστυχώς, πάρει τον χαρακτήρα… «εθίμου» κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να κληθούν για κατάθεση ο Λυκειάρχης και άλλα μέλη της διεύθυνσης του λυκείου, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, στόχος των ερευνών είναι ο εντοπισμός των μαθητών που πρωταγωνίστησαν σε όσα απεικονίζονται στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και να κληθούν να λάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον νόμο.

«Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας παραβατικής συμπεριφοράς στο Λύκειο Παραλιμνίου, όπου μαθητές εκτόξευαν ζώα από ψηλά με αποτέλεσμα μερικά να πεθάνουν. Είναι μια συμπεριφορά η οποία είναι σίγουρα καταδικαστέα.

Οι Αρχές του Λυκείου, αλλά και η Αστυνομία, πρέπει να εξετάσουν το εν λόγω περιστατικό γιατί παραβιάζονται παράφορα οι νομοθεσίες που αφορούν την ευημερία των ζώων. Γνωρίζουμε επίσης ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές σε νεαρή ηλικία συχνά οδηγούν σε βίαιες συμπεριφορές στο μέλλον, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,  Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Μανώλης Δράκος