• 25 Ιανουαρίου, 2022

Εισαγγελέας: Να αναιρεθεί η αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη

 Εισαγγελέας: Να αναιρεθεί η αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη

Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο πρώην πυρηνάρχης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Πατέλης, ζήτησε από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης. Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στην απόφαση αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π.Φύσσα, «διαλαμβάνεται αόριστα οτι δεν θα διαπραξει αλλα εγκλήματα» αν και -όπως είπε- «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

«O ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμενου», τόνισε ο κ. Μωϋσίδης.

Την ίδια ώρα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας ομόφωνα απέρριψε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, τα αιτήματα αποφυλάκισης του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για εγκληματική οργάνωση και του Κ. Κορκοβίλη ο οποίος εκτίει ποινή 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα.