• 22 Απριλίου, 2021

Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα

 Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα

“Έχω την πρόθεση να μεταβώ στην Άγκυρα τις αμέσως προσεχείς μέρες, την επόμενη εβδομάδα, βεβαίως όμως υπό προϋποθέσεις, ότι θα υπάρχει το κατάλληλο κλίμα. Ότι η Τουρκία δεν θα προβεί σε τέτοιες προκλητικές ενέργειες που θα εμποδίσουν αυτή μου την επίσκεψη” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας την ελπίδα “η τουρκική πλευρά αυτή τη φορά θα απέχει από τέτοιες ενέργειες”.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του, Νίκολα Σελάκοβιτς, στο Βελιγράδι, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι “παρατηρούμε εμείς από την ελληνική πλευρά, τις τουρκικές βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή μας και την προσπάθεια που κάνει η Τουρκία με τη χρήση οικονομικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών μέσων, να προσεταιρισθεί χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα τον μουσουλμανικό πληθυσμό. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πάντοτε έχει την προσοχή μας”.

Αναφερόμενος στην περιφερειακή συνεργασία τόνισε ότι θα πρέπει να συμπεριλάβει όλες της χώρες και συμφώνησε με τον ομόλογο του της Σερβίας να διοργανωθεί, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, μιας τριμερής σύνοδος στην Κέρκυρα μεταξύ Ελλάδας- Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας.