Brazilian Butt lift: Γιατί η τουρκική βιομηχανία ” γίνε σαν τις Καρντάσιαν” προσελκύει χιλιάδες Ευρωπαίες- Καμπάνια αποτροπής στην Βρετανία

 Brazilian Butt lift: Γιατί η τουρκική βιομηχανία ” γίνε σαν τις Καρντάσιαν” προσελκύει χιλιάδες Ευρωπαίες- Καμπάνια αποτροπής στην Βρετανία

Ανόρθωση γλουτών! Ακούγεται περίεργο, ωστόσο, ολοένα και περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ασχολούνται με το γεγονός ότι η Τουρκία μετατρέπεται σε χώρα-προορισμό για το περίφημο “Brazilian Butt Lift”, ακόμα, δε, και οι υπηρεσίες της Κομισιόν αλλά και μεγάλοι ευρωπαϊκοί ιατρικοί σύλλογοι επισημαίνουν το θέμα αλλά και τους πιθανούς κινδύνους.

Υπάρχουν τώρα τόσες πολλές διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κλινικές στην Τουρκία που προσφέρουν τη διαδικασία, ώστε ο εποπτικός οργανισμός Advertising Standards Agency του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εκδώσει ένα σύνολο οδηγιών που πρέπει να ακολουθούνται.

Οι γιατροί δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Η Nora Nugent, αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, είπε στον Guardian ότι «οι τουρκικές κλινικές διαφημίζουν πακέτα που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και πτήσεις, και οι ασθενείς βλέπουν αυτό που μοιάζει με ένα λογικό πακέτο. Αλλά αυτό που δεν πρέπει να κάνετε είναι να το εκλάβετε ως διακοπές ή να υποτιμήσετε την σημασία του. Δεν προορίζεται να μειώσετε τον κίνδυνο και να διαφημίσετε αυτές τις δραστηριότητες ως διακοπές». Είναι έκπληξη το γεγονός ότι το αφεντικό της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, δεν έχει ήδη επιβάλει επιβάρυνση για τους επιβάτες που φεύγουν από τις ευρωπαϊκές χώρες και ειδικά το ΗΒ άλλο σχήμα …γλουτών και επιστρέφουν με άλλο, γράφει ο Guardian μεταξύ σοβαρού και αστείου.

Πολλοί πολιτικοί, ωστόσο, έχουν κάνει αισθητική επέμβαση ή έχουν δεσμούς με αυτήν. Πιο πρόσφατα, υπάρχει ο πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας Olivier Véran, ο οποίος ανακοίνωσε την επόμενη καριέρα του στην Clinique des Champs-Élysées στο Παρίσι – μια κλινική υψηλού επιπέδου που ειδικεύεται στην αισθητική ιατρική και τη χειρουργική, που οδήγησε στο να του αποδοθεί το παρατσούκλι «Doctor Botox .»

Το Brazilian butt lift ( BBL ) είναι μια αισθητική επέμβαση κατά την οποία οι γλουτοί ενός ατόμου μεγεθύνονται χειρουργικά. Η διαδικασία συνήθως γίνεται ως συνδυασμός λιποαναρρόφησης και BBL, όπου ο χειρουργός αφαιρεί λίπος από διάφορα μέρη του σώματος (συνήθως στομάχι, μηρούς ή πλάτη) και το εγχέει στους γλουτούς μέσω μιας σειράς μικροσκοπικών τομών.

Οι ειδικοί, πάντως, λένε ότι το να ξεκινήσετε ένα ταξίδι για να βελτιώσετε την εμφάνισή σας μέσω της πλαστικής χειρουργικής είναι μια σημαντική απόφαση, μια απόφαση που συχνά ωθεί τα άτομα να εξερευνήσουν διάφορες επιλογές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η γοητεία της ανύψωσης γλουτών της Βραζιλίας (BBL) σε χώρες όπως η Τουρκία, για παράδειγμα, μπορεί να προέρχεται από πιθανή εξοικονόμηση κόστους ή ιστορίες μετασχηματιστικών αποτελεσμάτων. Ωστόσο, η ιδέα μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με ανησυχία λόγω ιστοριών διαδικασιών που δεν πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί ή λόγω της θέας των συνεπιβατών που επέστρεφαν από τα ιατρεία τους στο εξωτερικό.

Τι είναι η ανόρθωση γλουτών

Το σχήμα των γλουτών είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας όμορφης εμφάνισης σώματος. Γι’ αυτό η BBL (Βραζιλιάνικη ανύψωση γλουτών) έχει γίνει μια δημοφιλής διαδικασία σήμερα. Με την εφαρμογή της τεχνικής μεταφοράς λίπους , οι χειρουργοί δίνουν στον γλουτό το ιδανικό σχήμα. Χρησιμοποιούν το φυσικό λίπος του σώματος για να επιτύχουν μια πιο εμφανή και σφριγηλή εμφάνιση.

Επίσης, οι χειρουργοί αφαιρούν το λίπος με λιποαναρρόφηση και αφαιρούν τα λιποκύτταρα από την κοιλιά, τους γοφούς, τη βουβωνική χώρα ή το κάτω μέρος της πλάτης. Επομένως, απαλλάσσονται από το περιττό βάρος σε αυτές τις περιοχές. Ένας έμπειρος και εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να βελτιώσει το κάτω μέρος του σώματός σας με ένα BBL.

H “κουλτούρα” του “buzz lift”

Είναι η αισθητική διαδικασία που καθόρισε την κουλτούρα ομορφιάς την τελευταία δεκαετία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Αλλά αν οι πρόσφατες αναρτήσεις της Kim Kardashian στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι το επόμενο, η εποχή του Brazilian Butt Lift μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της.

Από τότε που η Vogue (αναμφισβήτητα) δήλωσε το 2014 ότι βρισκόμασταν «επίσημα στην εποχή της μεγάλης λείας», το BBL – το οποίο περιλαμβάνει την αφαίρεση λίπους από το στομάχι, τη μέση ή τους μηρούς και στη συνέχεια στρατηγική ένεση στους γλουτούς – έχει γίνει σταθερά διαδεδομένο. πολιτισμικό φαινόμενο.

Μεταξύ 2015 και 2019, ο αριθμός των διαδικασιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 90,3 τοις εκατό. σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, οι χειρουργοί πραγματοποίησαν 40.000 BBLs (γνωστές και ως επεμβάσεις αύξησης γλουτών) το 2020, αποφέροντας έσοδα αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παγκοσμίως, μια έρευνα του ίδιου έτους από τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής διαπίστωσε ότι ο αριθμός που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως είχε αυξηθεί κατά 77,6 τοις εκατό από το 2014.

Clinic Deal price
Estetik International, Turkey $5,200
Marroquin & Sandoval Center, Mexico $3,300-$3,800
Salutaris Center, Mexico $5,600
Fi Clinica, Lithuania $2,900-$4,300

Οι χώρες με τις φθηνότερες τιμές για ανόρθωση γλουτών

«Η μεγάλη λεία έχει γίνει επίσημα πανταχού παρούσα», έγραψε η Πατρίσια Γκαρσία για τη Vogue .

«Στα μουσικά βίντεο, στις φωτογραφίες του Instagram και στις πιο δημοφιλείς διασημότητες του σήμερα, το μέτρο της σεξουαλικής απήχησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την προβολή του πίσω μέρους μιας γυναίκας».

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες, καθώς το πρότυπο ομορφιάς απομακρύνεται από μια υπερ-ορατή, υπερ-υπερβολική αισθητική (δείτε την τάση μακιγιάζ #cleangirl του TikTok ) και τα χαμηλοκάβαλα τζιν και οι μίνι φούστες Miu Miu μπαίνουν στις γκαρνταρόμπες μας, οι εικασίες έχουν αυξηθεί Οι μέρες του BBL ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αισθητική επέμβαση στον κόσμο (αν και η πιο θανατηφόρα) θα μπορούσαν να είναι μετρημένες.

Αρκεί να κοιτάξει κανείς την Kardashian – της οποίας τα οπίσθια έσπασαν το διαδίκτυο πριν από οκτώ χρόνια όταν εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Paper – για να αναρωτηθεί αν είναι αλήθεια.

Οι κίνδυνοι

Γνωστό βρετανικό ιατρικό σάϊτ αναφέρει πως το φαινόμενο του «τουρισμού πλαστικής χειρουργικής» έχει εκτοξευθεί, κυρίως με κίνητρο την προοπτική μείωσης του κόστους. Είναι σημαντικό να τονίσετε τη σημασία του να μην διακυβεύετε την ασφάλεια και την ευημερία σας για την επιδίωξη οικονομικών αποταμιεύσεων. Η επιλογή μιας αισθητικής επέμβασης όπως η BBL αντιπροσωπεύει μια από τις πιο σημαντικές επιλογές που θα αντιμετωπίσετε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εκτελείται με τον πιο ασφαλή τρόπο, να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα και να συνοδεύεται από ανώτερη φροντίδα του ασθενούς.

Η απόφαση να υποβληθείτε σε πλαστική χειρουργική στο εξωτερικό έρχεται με τις δικές της προκλήσεις και σκέψεις. Αυτά κυμαίνονται από την πλοήγηση στην πολυπλοκότητα της επιλογής ενός αξιόπιστου χειρουργού σε μια ξένη χώρα έως την κατανόηση των αποχρώσεων της μετεγχειρητικής φροντίδας όταν είναι μακριά από το σπίτι. Επιπλέον, τα πιθανά γλωσσικά εμπόδια και οι υλικοτεχνικές περιπλοκές της διευθέτησης της φροντίδας παρακολούθησης κατά την επιστροφή μπορεί να περιπλέξουν περαιτέρω τη διαδικασία, αναφέρει το σάϊτ.

Γενικώς, τα βρετανικά ΜΜΕ επιχειρούν να αποτρέψουν τις γυναίκες να ταξιδέψουν στην Τουρκία για μια ανόρθωση γλουτών, προφανώς επειδή στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι αναπτυγμένη η βιομηχανία της πλαστικής αισθητικής.

Αναφέρουν, δηλαδή, ότι στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεχωρίζει για τα αυστηρά ιατρικά του πρότυπα και το ρυθμιστικό πλαίσιο. Αυτοί οι κανονισμοί έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι μόνο ειδικευμένοι χειρουργοί επιτρέπεται να εκτελούν συγκεκριμένους τύπους χειρουργικών επεμβάσεων, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια και την ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε, ανεξάρτητα από τον χειρουργό ή την κλινική που επιλέγετε για την πλαστική χειρουργική σας, να είστε σίγουροι για ένα υψηλό επίπεδο φροντίδας. Αυτή η διασφάλιση πηγάζει από έναν συνδυασμό αυστηρών διαδικασιών πιστοποίησης, απαιτήσεων συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης και ενός συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των ασθενών πάνω από όλα.

Σχετικά Άρθρα