Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά αντιπυραυλικό – αντιdrone θόλο “αλά Ισραήλ”

 Δένδιας: Η Ελλάδα αποκτά αντιπυραυλικό – αντιdrone θόλο “αλά Ισραήλ”

Στον σχεδιασμό για την απόκτηση από την Ελλάδα ενός αντιπυραυλικού – αντιdrone θόλου «αλά Ισραήλ» αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. «Έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήταν φανερό παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, στη Γάζα ότι χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορική και αντιdrone κάλυψη. Φανταστείτε το σαν μια εκκλησία με δύο επάλληλους θόλους», επεσήμανε ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν θα γίνει αύριο το πρωί αλλά θα γίνει. Υπάρχει μια σημαντική προβλεφθείσα δαπάνη για τον σκοπό αυτό» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Αν είναι δυνατόν να ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες», δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου από την Άγκυρα.

«Η Τουρκία ακολουθεί την τακτική ”μία ζέστη και μία κρύο”», τόνισε και συνέχισε, λέγοντας ότι συμπεριφορά της ως προς τις παραβιάσεις είναι «άψογη» τον τελευταίο καιρό, ωστόσο «σε επίπεδο ισχυρισμών προχωρά σε απίστευτες διατυπώσεις».

«Πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία, το ”δεν μιλάω” δεν οδηγεί πουθενά», επεσήμανε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας πάντως πως η Άγκυρα «πρέπει να βγάλει από το τραπέζι την απειλή πολέμου και το τουρκολιβυκό μνημόνιο».

Σχετικά Άρθρα