• 13 Μαΐου, 2021

Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ – Θα βρούμε τους ενόχους

 Χρυσοχοϊδης μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ – Θα βρούμε τους ενόχους

Δηλώσεις μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για ειδεχθές έγκλημα, σημειώνοντας πως με εντολή του πρωθυπουργού οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα επισπευσθούν.

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοϊδη:

«Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική ιδιότητα (σ.σ. του Γιώργου Καραϊβαζ) αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και με ρητή του εντολή θα επισπευσθούν οι έρευνες.

Η Ελλάδα έχει, με κάθε στατιστική, πολύ μικρό αριθμό ανθρωποκτονιών στην Ευρώπη. Είναι ασφαλής και ήσυχη χώρα.

Η Ελληνική πολιτεία λειτουργεί με μέγιστο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και την προστασία των δικαιωμάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρεί τους ενόχους και να τους παραδώσει στην ελληνική δικαιοσύνη για να επιληφθεί.»

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ,

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στις 10:30 στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον κ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να ζητήσει τη γρήγορη εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.