• 18 Οκτωβρίου, 2021

#BigBrother: Η “ψυχαγωγία της χυδαιότητας” και οι εκ των υστέρων…”ευαισθησίες”

 #BigBrother: Η “ψυχαγωγία της χυδαιότητας” και οι εκ των υστέρων…”ευαισθησίες”

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με το χυδαίο σχόλιό του, ο Αντώνης Αλεξανδρίδης τέθηκε εκτός Big Brother. Το θέμα κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου και των social media προκαλώντας αντιδράσεις εναντίον του Σκάϊ και της παραγωγής του ριάλιτι. Έντονες ήταν και είναι και οι πολιτικές αντιδράσεις, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρενέβη ζητώντας την δραστηριοποίηση του ΕΣΡ.

Ωστόσο, εγείρεται ένα γενικότερο θέμα. Η παραγωγή του Big brother διαφήμιζε μετά την πρεμιέρα του ριάλιτι πως πάνω από 2.500.000 τηλεθεατές το παρακολούθησαν έστω και για ένα λεπτό. Ένας στους δύο τηλεθεατές προτιμούν ένα trash τηλεοπτικό προϊόν, κάτι που είχε συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν με ανάλογες εκπομπές, ωστόσο δεν είναι μια παράμετρος που πρέπει να υποτιμάται.

Το δεύτερο ζήτημα που προκύπτει είναι η επιλογή του Σκάϊ -σε άλλα κανάλια συμβαίνει λιγότερο αλλά πάντως συμβαίνει- να “επενδύει” στην ψυχαγωγία των ριάλιτι και λιγότερο στην μυθοπλασία (σειρές), και ειδικότερα εκείνον τον τύπο της ψυχαγωγίας που απευθύνεται σε κοινά εξοικειωμένα με το trash.

Ωστόσο, δεν είχε διαλάθει της προσοχής πως σε ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού για την τηλεθέαση της πρεμιέρας του Big brother υπήρξε ειδική επισήμανση πως την είχαν δει κοινά ανώτερης μόρφωσης! Αυτή η αναφορά προφανώς δρα προς αποενοχοποίηση του καναλιού για την επιλογή του τηλεοπτικού ριάλιτι, εάν, ωστόσο, είναι ακριβής δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την ανθρωπογεωγραφία των τηλεθεατών.

Τι συνέβη

Όπως έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/09), ο Σκάι και ο Big Brother αποφάσισαν την αποχώρηση του παίκτη από το παιχνίδι.

Όπως αποκαλύφθηκε από video που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής, ο Μεγάλος Αδελφός κάλεσε τον παίκτη στο δωμάτιο επικοινωνίας και αφού καταδίκασε τη δήλωση που έχει κάνει, του ανακοίνωσε πως πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το σπίτι του Big Brother.

Το περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με έναν εκ των παικτών, τον Αντώνη Αλεξανδρίδη, να αναφέρει σε άλλους δύο άνδρες-συμπαίκτες του, ότι εάν δεν συνευρεθεί καθημερινά με γυναίκα, προχωρά σε βιασμό.

“Πάω κάθε μέρα σε μια, να αδειάσω το πακέτο…αλλιώς έχει βιασμό” ακούγεται να λέει, ενώ κανείς από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση δεν φαίνεται να αντιδρά.

Συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΙ και η παραγωγή του “Big Brother” αποφάσισαν την οριστική αποχώρηση του παίκτη τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/09), ενώ λίγο μετά τον αποκλεισμό του από το ριάλιτι, ο Χάρης Βαρθακούρης αποφάσισε να “λύσει” τη σιωπή του και να μιλήσει επί του θέματος.

Με μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο παρουσιαστής του ριάλιτι ανέφερε πως καταδικάζει τέτοιου είδους δηλώσεις και συμπεριφορές σαν αυτή που είδαμε στο βίντεο της Κυριακής, ενώ δήλωσε πως αντέδρασε κατευθείαν όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό.

Παράλληλα, απολογήθηκε για την αργοπορημένη δημόσια αντίδρασή του και ανέφερε πως περίμενε να τοποθετηθεί μετά την αποχώρηση του παίκτη.

Η ανάρτηση του Χάρη Βαρθακούρη
“Έχω λάβει από το απόγευμα εκατοντάδες μηνύματα. Τα περισσότερα καταδίκαζαν κυρίως τη ΔΗΜΟΣΙΑ σιωπή μου.

Με το που πληροφορήθηκα το περιστατικό, εξέφρασα επιτόπου την άποψη μου και ζήτησα την αποχώρηση του. Δεν είναι στο χέρι μου όμως. Υπάρχει ένας τεράστιος μηχανισμός που πρέπει να κινηθεί και να γίνουν κάποιες διαδικασίες. Εκεί οφείλεται η όποια καθυστέρηση σε αυτό που θεωρείται αυτονόητο και αυτό που τελικά συνέβη.

Περίμενα να τον δω να αποχωρεί για να λύσω αυτή τη σιωπή μου.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νοήμων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι καταδικάζω με κάθε τρόπο λόγια και, εν γένει, συμπεριφορές σαν αυτή που είδαμε όλοι στο βίντεο.

Μεγαλώνουμε με τη γυναίκα μου δύο κόρες για τις οποίες δίνουμε τη ζωή μας, παρόλο που πολλοί βιαστήκατε να μας αποκαλέσετε ακόμα και κακούς γονείς επειδή δεν σας απαντάμε τη στιγμή που θέλετε, την πρώτη ημέρα, δε, που θέλησα, μετά από μεγάλο διάστημα προσωπικής κούρασης και άγχους, να χαρώ την οικογένειά μου!

Δεν μπορώ να απολογηθώ για λόγια και πράξεις άλλων, το μόνο που μπορώ κάνω είναι να απολογηθώ για την αργοπορημένη, από πλευράς μου, δημόσια αντίδραση και ανταπόκριση.

Θα σας παρακαλούσα να μην σχολιάσετε με ύβρεις για οτιδήποτε & οποιονδήποτε. Δεν ζητάω κάτι δύσκολο θεωρώ”.