• 27 Νοεμβρίου, 2020

Αυτή είναι η γυναίκα που έχει “παραλύσει” τις ΗΠΑ – Έμπιστη του Τραμπ

 Αυτή είναι η γυναίκα που έχει “παραλύσει” τις ΗΠΑ – Έμπιστη του Τραμπ

Έμπιστη του Ντόναλντ Τραμπ η Διευθύντρια των Γενικών Υπηρεσιών της κυβέρνησης με την στάση της έχει παραλύσει στην κυριολεξία την χώρα αφού συμπεριφέρεται όπως το «αφεντικό» της μετά τις εκλογές. Κάνει σαν να μην τις έχασε!

Το όνομα αυτής Έμιλι Μέρφι και είναι σε μια από τις πιο νευραλγικές θέσεις στις ΗΠΑ από το 2017.

Η Μέρφι η οποία διορίστηκε στην θέση της από τον Ντόναλντ Τραμπ αρνείται εδώ και ημέρες να βάλει την υπογραφή της στο έγγραφο που πιστοποιεί την αλλαγή σκυτάλης στον Λευκό Οίκο. Και αυτή η υπογραφή είναι πολύ σημαντική καθώς είναι αυτή που στην ουσία επικυρώνει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Χωρίς αυτή την υπογραφή δεν γίνεται η μεταβίβαση της εξουσίας. Δηλαδή, δεν μπορούν να γίνουν 4.000 διορισμοί σε θέσεις κλειδιά στην Υγεία και την Εθνική Ασφάλεια, ενώ ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να ενημερωθεί για θέματα Εθνικής Ασφαλείας αλλά και για τον κορονοϊό!

Στην χώρα που θρηνεί πάνω από 250.000 νεκρούς από τον κορονοϊό ένας άνθρωπος, η συγκεκριμένη αξιωματούχος καθυστερεί τα πάντα με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα και ζωές να χάνονται στον βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας.

Για να καταλάβει κανείς τις εξουσίες και την δύναμη που έχει η υπηρεσία της οποία προΐσταται η συγκεκριμένη γυναίκα αρκεί να δει τα εξής:

  • Παρέχει τρόπους μετακίνησης και χώρο γραφείων σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους
  • Χαράσσει πολιτικές και διαχειρίζεται ολόκληρους τομείς τους δημοσίου
  • Η υπηρεσία αυτή έχει 12.000 ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και ο ετήσιος προϋπολογισμός της ο οποίος δεν είναι σταθερός αγγίζει τα 21 δις

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν πρώην στελέχη των κυβερνήσεων Ομπάμα, Μπους και Κλίντον, συγχαίρουν το Μπάιντεν και τη Χάρις για την εκλογή τους και καλούν τη Μέρφι να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. 

«Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν νομικά ζητήματα που απαιτούν δικαστικές αποφάσεις, το αποτέλεσμα (των προεδρικών εκλογών) είναι επαρκώς ξεκάθαρο και η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας πρέπει να ξεκινήσει τώρα», ανέφερε στην επιστολή του το ανεξάρτητο Κέντρο Μεταβίβασης της Προεδρικής Εξουσίας.

Την ίδια επιστολή υπογράφουν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, ειδικοί στη μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας, μεταξύ αυτών, ο πρώην προσωπάρχης του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, Τζος Μπόλτεν, αλλά και ο Ρεπουμπλικάνος πρώην κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας της Γιούτα, Μάικ Λεβίτ.

Την ίδια επιστολή υπογράφουν, επίσης, ο πρώτος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον, ο Τόμας Μακλάρτι, αλλά και η υπουργός Εμπορίου επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, Πένι Πρίτσκερ.

«Παροτρύνουμε την κυβέρνηση Τραμπ να αρχίσει αμέσως τη μετεκλογική διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, αλλά και την ομάδα Μπάιντεν να εκμεταλλευτεί πλήρως τα διαθέσιμα μέσα υπό το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η επιστολή κλιμακώνει την άσκηση της πίεσης στην GSA και προσωπικά στη Μέρφι, η οποία ωστόσο αντιστέκεται σθεναρά.

«Διαπίστωση δεν έχει γίνει ακόμα και η διευθύντρια θα συνεχίσει να υπακούει και να εκπληρώνει ό,τι προβλέπεται από το νόμο», δήλωσε στην Washington Post η εκπρόσωπος Τύπου της ΔΓΥ, Πάμελα Πένινγκτον.

Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, καθώς ο νόμος είναι ασαφής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και αφήνει στη διακριτική ευχέρεια της Μέρφι να αποφασίσει αν ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος. Οι περισσότεροι, πάντως, θεωρούν ότι η Μέρφι θα νίψει τας χείρας της και θα περιμένει να εκδώσει τη διαπίστωσή της τη 14η Δεκεμβρίου, όταν συγκληθεί το Κολέγιο των Εκλεκτόρων για να ψηφίσει τον επόμενο πρόεδρο, αφού όλες οι διαδικασίες καταμέτρησης ψήφων των πολιτειών είναι επιβεβλημένο από τον νόμο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε.