Εξελίξεις με την υγεία του αρχιεπισκόπου – Μεταφέρθηκε προληπτικά σε ΜΑΦ

 Εξελίξεις με την υγεία του αρχιεπισκόπου – Μεταφέρθηκε προληπτικά σε ΜΑΦ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό, και όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες μεταφέρθηκε προληπτικά σε ΜΑΦ και όχι ΜΕΘ όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε καλή κατάσταση, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πριν λίγο με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που τον κάλεσε για να του ευχηθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος διακομίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός με ήπια συμπτώματα κοροναϊού, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών του.

Το μήνυμά

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε και μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, διαγνώσθηκε θετικός στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.