• 15 Απριλίου, 2021

Αττική: Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική, μπαίνει locdown σε κλινικές

 Αττική: Γέμισαν οι ΜΕΘ στην Αττική, μπαίνει locdown σε κλινικές

Πάνω από 150 εισαγωγές γίνονται κάθε μέρα στα νοσοκομεία της Αττικής και θα χρειασθούν περισσότερες από 20 κλίνες ΜΕΘ καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα βαριά περιστατικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

«Για να μη γίνουμε Θεσσαλονίκη που χάθηκαν βαριά ασθενείς κατά τα πρώτα 24ωρα χωρίς διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ χρειάζεται επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ», τονίζει σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνοντας ότι «Σισμανόγλειο», «ΚΑΤ», «Αγία Όλγα», «Ελπίς», «Νίμιτς», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» δεν έχουν σήμερα καμία διαθέσιμη κλίνη MΕΘ για κορωνοϊό.

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου αναμένεται να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του «Ευαγγελισμού», και να μετατραπεί σε κλινική covid. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η μετατροπή, θα πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας που έχει επιβάλει lockdown σε πολύ σοβαρές ιατρικές πράξεις.

Μεγάλος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, τρεις ελαφρά τραυματίες – Μικρό εστιακό βάθος- Αισθητός σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο- Ακόμα και στην Αθήνα (Live – vids)

«Ακόμη και εάν το ποσοστό μειωθεί λόγω των εμβολιασμών των ηλικιωμένων οι διαθέσιμες ΜΕΘ δεν φθάνουν», δηλώνει ξεκάθαρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και τονίζει πως η λύση αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επίταξη των κλινών ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση –που δεν έχει ενισχύσει ουσιαστικά το σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας– αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, ενώ αρκείται στο να μετατρέπει απλές κλίνες σε κλίνες ΜΕΘ, μήπως και αποτρέψει τα χειρότερα. 

H εικόνα στην Αττική

Οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει στα νοσοκομεία «Σισμανόγλειο», «ΚΑΤ», «Αγ. Όλγα», «Ελπίς», «ΝΙΜΙΤΣ», «Ευαγγελισμός», «Θριάσιο», «Ασκληπιείο». Ενώ στο «Σωτηρία» υπάρχουν 6 κενές κλίνες ΜΕΘ, στο «Γεννηματάς» μόλις 1, στο «Ερυθρός» επίσης 1, στο «Ιπποκράτειο» 7 (δίνονται σήμερα) και στο «Αττικό» 6 κενές. 

Ενώ συνεχίζεται η αναδιάταξη στα νοσοκομεία με το Σισμανόγλειο μετατρέπεται αποκλειστικά σε covid νοσοκομείo και προστίθεται στη δύναμη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων «Παμμακάριστος», «Ελπίς» και «Αγία Βαρβάρα» που έχουν ριχθεί στη μάχη με τον ιό.

Το βάρος της νοσηλείας των υπόλοιπων περιστατικών που δεν σχετίζονται με τον ιό θα αναλάβουν το  «NΙΜΤΣ» και το «Ερρίκος Ντυνάν».

Επίσης υπάρχουν σκέψεις για τη μετατροπή του νοσοκομείου «Τζάνειο» στον Πειραιά σε νοσηλευτικό ίδρυμα μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό ενώ ένα δεύτερο σενάριο θέλει την παραχώρηση κλινών από το Θριάσιο και το Ασκληπιείο Βούλας.

Σημειώνεται επίσης ότι εδώ και λίγα 24ωρα έχουν σταματήσει οι διακομιδές ασθενών σε νοσοκομεία της Αττικής από νομούς που συνορεύουν με το λεκανοπέδιο.