• 13 Απριλίου, 2021

Μεγάλος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, τρεις ελαφρά τραυματίες – Μικρό εστιακό βάθος- Αισθητός σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο- Ακόμα και στην Αθήνα (Live – vids)

 Μεγάλος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, τρεις ελαφρά τραυματίες – Μικρό εστιακό βάθος- Αισθητός σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο- Ακόμα και στην Αθήνα (Live – vids)

Σεισμός με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας. Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ισχύ 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με τα πρόδρομα στοιχεία το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει την ισχύ του σεισμού στο 6,9! Με νέα διόρθωση αυτή την ώρα δίνει τον σεισμό στους 6,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το Γερμανικό Γεωφυσικό Κέντρο δίνει την ισχύ του σεισμού στους 6 βαθμούς. Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό που έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη έκταση, ακόμα και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε 21χλμ νότια νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Το εστιακό του βάθος είναι 10χλμ., αν και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτου κάνει λόγο για εστιακό βάθος μόλις ένα χιλιόμετρο!

Το βίντεο από τo trikalaola.gr είναι χαρακτηριστικό της έντασης του σεισμού στην Ελασσόνα. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις ελαφά τραυματίες.

Δείτε πώς κατέγραψε τον σεισμό ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Κλοκλοτό:

Ο σεισμός στην Ελασσόνα όπως καταγράφτηκε από τον σεισμογράφο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Κλοκλοτό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στη Λάρισα και τις γύρω περιοχές και στην περιοχή σημειώνονται και μετασεισμοί.

Η αναφορά του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου αναφέρει:

MagnitudeML 5.9
RegionGREECE
Date time2021-03-03 10:16:08.3 UTC
Location39.74 N ; 22.20 E
Depth1 km
Distances22 km WNW of Lárisa, Greece / pop: 144,000 / local time: 12:16:08.3 2021-03-03
8 km W of Týrnavos, Greece / pop: 10,700 / local time: 12:16:08.3 2021-03-03

Για πρωτοφανή βοή που τρόμαξε τον κόσμο, έκανε λόγο πριν λίγο ο δήμαρχος Λάρισας. Επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και αναμένονται αναφορές για ζημιές.

Δείτε εδώ LIVE εικόνα από την πλατεία της Λάρισας όπου έσπευσαν εκατοντάδες τρομαγμένοι πολίτες.

Μεγάλη κινητοποίηση στην Ελασσόνα, όπου κλιμάκια του δήμου σπεύδουν σε σχολεία και άλλα κτίρια για να κάνουν αυτοψία εάν υπάρχουν ή όχι ζημιές.

Εικόνες από την Λάρισα

Μέχρι αυτήν τη στιγμή η Πυροσβεστική δεν έχει δεχθεί κλήσεις για τυχόν παροχή βοήθειας, ωστόσο έχουν βγει οχήματα έξω για έλεγχο και περιπολίες σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα σε λίγο…