• 28 Ιανουαρίου, 2021

Άσχημο ξεκίνημα: Σχολεία κλείνουν μόλις… άνοιξαν λόγω κρουσμάτων

 Άσχημο ξεκίνημα: Σχολεία κλείνουν μόλις… άνοιξαν λόγω κρουσμάτων

Δεν φαίνεται να ξεκίνησαν καλώς τα σχολεία καθώς ήδη έρχονται πληροφορίες για κρούσματα και για αναγκαστικό κλείσιμο, λίγο μετά το άνοιγμα. Έτσι…

.. κλειστό θα παραμείνει από σήμερα Τετάρτη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου στην περιοχή Βουβάλη, καθώς χθες το απόγευμα μαθητής βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό. Η Κάλυμνος είναι ήδη ένα νησί με αυξημένο ιικό φορτίο το οποίο βρίσκεται στις «κόκκινες» περιοχές. 

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, άμεσα ενημερώθηκε η Προϊσταμένη Αρχή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και αρχικά δόθηκε προφορική εντολή για αναστολή της λειτουργίας όλου του σχολείου, ενώ θα ακολουθήσει και η επίσημη έγγραφη απόφαση.

Το σχολείο προβλέπεται να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2021. Από τη Διεύθυνση του Σχολείου έχουν ενημερωθεί οι γονείς ενώ σήμερα πρόκειται να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Όσο για την τηλεκπαίδευση, αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη.

Επιπλέον, κλειστό  και το τμήμα της πέμπτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τη δασκάλα της τάξης, η οποία είναι ασυμπτωματική.