• 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Λινού για τις μάσκες στα σχολεία: Δεν αρκούν, πρώτα η απόσταση (vid)

 Λινού για τις μάσκες στα σχολεία: Δεν αρκούν, πρώτα η απόσταση (vid)

“Θα ήθελα να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο, αλλά με περισσότερη ασφάλεια από αυτή που έχει προγραμματιστεί”, ανέφερε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επικοινωνία» η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ΕΡΤ.

Ακόμα δεν έχω ακούσει τίποτα για τη δυνατότητα να υπάρξουν μεγαλύτερες αίθουσες ή να σπάσουν τα τμήματα, ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε απόστασηκαι αυτό που λέμε η “φούσκα”, η “κάψουλα” κάθε τάξης να περιλαμβάνει τα 50-60 άτομα, που είναι οι μαθητές του τμήματος και η οικογένειά τους μαζί με 1 ή 2 εκπαιδευτικούς, διαφορετικά θα είναι πολύ ευκολότερη η διασπορά”, συμπλήρωσε η καθηγήτρια.

“Ακούω συναδέλφους σας που λένε ότι αφού θα ξεκινήσουν τα σχολεία και θα φοράνε οι μαθητές μάσκα αρκεί. Όταν λέει φοράμε και οι δύο μάσκα ο κίνδυνος σχεδόν μηδενίζεται” παρενέβη η παρουσιάστρια Μάριον Μιχελιδάκη για να λάβει  την ξεκάθαρη και αποστομωτική απάντηση από την κ.Λινού:

Αυτό δεν είναι αλήθεια, σε όλες τις χώρες οι οδηγίες είναι πρώτα η απόσταση και μετά η μάσκα. Δηλαδή χρειάζεται η μάσκα αλλά υπό τον όρο ότι υπάρχει και η απόσταση  για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, ποτέ δεν μηδενίζεται. Ο κίνδυνος μηδενίζεται μόνο αν δεν βλέπεις ποτέ κανέναν άνθρωπο και αυτό δεν είναι εφικτό και δεν είναι και δόκιμο να συνεχίσουν να κλείνουν τα σχολεία”.