Κλειστά σχολεία σήμερα Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

 Κλειστά σχολεία σήμερα Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά είναι τα σχολεία σε Βίλια και Ερυθρές. Τη συγκεκριμένη απόφαση πήρε ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, καθώς ο παγετός που επικρατεί στην περιοχή, κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ο δήμος επιχειρεί διαρκώς για να μην κλείσει το οδικό δίκτυο. Στο έργο αυτό συνδράμουν πυροσβεστική και μηχανήματα του Στρατού. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι.

Κλειστά σχολεία στα Καλάβρυτα

Κλειστές για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, ο δημοτικός παιδικός σταθμός Καλαβρύτων, καθώς και το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο Ψωφίδας, το γυμνάσιο Δάφνης και το λύκειο Δάφνης.

Στερεά Ελλάδα (Τανάγρα)

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στη Δημοτική Ενότητα Τανάγρας, στη Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων.

Στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Σχηματαρίου , Οινοφύτων και Δηλεσίου) όλες οι σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα λειτουργήσουν από τις 9 η ώρα το πρωί και μετά για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Εύβοια

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Επίσης, με απόφαση του δημάρχου Γεώργιου Τσαπουρνιώτη, θα παραμείνουν κλειστές και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 οι σχολικές μονάδες που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Εύβοιας, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες).

Με απόφαση του δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού Ιωάννη Κοντζιά κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Κρυονερίτη και Αγδινών και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, για την ασφάλεια μαθητών και του διδακτικού προσωπικού.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο, λόγω της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, με απόφαση του δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη. Η απόφαση αφορά όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και το Δημοτικό Βρεφονηπιακό σταθμό).

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν: Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού/ Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων/ Δημοτικό Σχολείο Καμαρών/ Γυμνάσιο Ζαρού.

Σχετικά Άρθρα