• 24 Ιανουαρίου, 2022

Από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα: Στις 17.30 οι ανακοινώσεις – Η εισήγηση της επιτροπής

 Από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα: Στις 17.30 οι ανακοινώσεις – Η εισήγηση της επιτροπής

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η συνεδρίαση των Ειδικών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν να κλείνουν τα καταστήματα διασκέδασης στις 11 μ.μ. ή στις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά με διακοπή της μουσικής από τις 11 μ.μ.

Άμεσα εισηγούνται τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας από τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Από την άλλη εβδομάδα προτείνεται να τεθεί ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, στις 11 ή στις 12 το βράδυ, και να ισχύσουν περιορισμοί στον αριθμό των τραπεζοκαθίσματων.
Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με την εστίαση εισηγούνται να μην υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα και οι καθήμενοι να είναι έως 6 ανά τραπέζι.
Για τα καταστήματα, τα μέτρα που εφαρμόζονται κρίνονται ως επαρκή και ως εκ τούτου, δεν αναμένονται αλλαγές.

Η πρόταση των ειδικών για τα μέτρα – ανάχωμα της Όμικρον περιλαμβάνει και τα γήπεδα, για τα οποία προτείνεται η πληρότητα θεατών έως το 10% της χωρητικότητας τους.

Ακόμη, οι ειδικοί συζήτησαν και το θέμα των επισκεπτηριων στα νοσοκομεία, για το οποίο ζήτησαν να εφαρμοστούν οι μέγιστοι έλεγχοι και η ελάχιστη δυνατή διάρκεια παραμονής των επισκεπτών μέσα στα νοσηλευτικά ιδρύματα για να αποτραπει η δημιουργία αλυσίδας μετάδοσης.
Τα σχολεία παραμένουν ανοικτό ζήτημα στο οποίο θα επανέλθουν την άλλη εβδομάδα, με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, και προς το παρόν εισηγήθηκαν να ματαιωθούν όλες οι σχολικές εκδρομές