• 3 Δεκεμβρίου, 2020

Απίθανη πρόκληση από τον Τούρκο Πρέσβη: Δημοκρατία είναι η χώρα που έφερε στην Κύπρο την ειρήνη (vid)

 Απίθανη πρόκληση από τον Τούρκο Πρέσβη: Δημοκρατία είναι η χώρα που έφερε στην Κύπρο την ειρήνη (vid)

Λίγες ώρες μετά την 28η Οκτωβρίου και η Άγκυρα με αφορμή την δική της εθνική εορτή των 97 χρόνων από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, προχώρησε σε μια αν μη τι άλλο προκλητική ρητορική.

«Δημοκρατία είναι ο Τούρκος στρατιώτης που έφερε στην Κύπρο την Ειρήνη και την ηρεμία απέναντι σ αυτούς που αψηφούσαν το διεθνές δίκαιο. Δημοκρατία είναι οι επιστήμονες μας που σαρώνουν πέρα ως πέρα την Μεσόγειο» είπε ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκερκίν.

Παράλληλα χαρακτηρίζοντας πρόκληση την μεγάλη σημαία που σήκωσαν οι κάτοικοι στο Καστελόριζο, ο δήμαρχος του Κας, της πόλης απέναντι από το ακριτικό ελληνικό νησί εξήγγειλε μια παιδαριώδη κίνηση ως απάντηση.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται και ένα από τα ερευνητικά σκάφη της γειτονικής χώρας με παράλληλη αναφορά στο αναθεωρητικό δόγμα της «Μπλε Πατρίδας».

Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κομμάτων.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αφού χαρακτήρισε θετική την παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών με την Αλβανία στη Χάγη αναφέρθηκε σε αντίφαση στο ζήτημα των 12 ν.μ. στην Κρήτη.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται για την διεξαγωγή της άσκησης «Μπλε Φάλαινα» στην ανατολική Μεσόγειο.