• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Αντισταθμίσματα Μαξίμου στο “τσουνάμι” αυξήσεων – Αλλαγή πλάνων με τον “αντιΑποστολάκη” και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

 Αντισταθμίσματα Μαξίμου στο “τσουνάμι” αυξήσεων –  Αλλαγή πλάνων με τον “αντιΑποστολάκη” και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Παρέμβαση προστασίας από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα ετοιμάζει για τα χαμηλά εισοδήματα όπως λένε οι πληροφορίες  το οικονομικό επιτελείο, πιθανώς με την μορφή αντισταθμισμάτων. Μάλιστα οπως σημείωσε χθες το libre.gr , οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ το επόμενο Σάββατο.

Της Στεφανίας Μουρελάτου

Το τσουνάμι ανατιμήσεων σε αγαθά, τρόφιμα και ενέργεια που είναι προ των πυλών, δεν θα είναι διόλου αμελητέο όπως ευθαρσώς παραδέχονται οι αρμόδιοι υπουργοί

  • «Έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου, έχουν τριπλασιαστεί-τετραπλασιαστεί, ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ”φωτιά” σε όλο τον κόσμο, από τις ζωοτροφές μέχρι τον χάλυβα, κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας, χωρίς αμφιβολία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης  Οικονόμου.

Ο δε υπουργός ανάπτυξης που κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προειδοποίησε για καφέ- φαρμάκι της τάξεως των πέντε ευρώ υποστήριξε ότι οι  αυξήσεις δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης και πως “δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία», προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν έλεγχο τιμών στο site e-katanalotis για να… γλιτώνουν χρήματα!

Πάντως ο στενός πυρήνας του Μαξίμου βιώνει ακόμη τα απόνερα του τελευταίου ανασχηματισμού. Ο νέος υπουργός πολιτικής προστασίας θα ανακοινωθεί την Δευτέρα και θα είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως λέγεται. Θα πλαισιώνεται μάλιστα από υφυπουργό πιθανότατα επιχειρησιακό στέλεχος με σχετική προϋπηρεσία.

  • Οι γνώστες των τελικών επιλογών κρατούν σφραγισμένα τα στόματα τους για να μην ξαναβρεθούν προ ενός αντίστοιχου φιάσκου Αποστολάκη.

Το έτερο πρόσωπο που συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα του ανασχηματισμού, ο Θάνος Πλεύρης έδειξε με εξαίρεση την επίθεση χθες στον Παύλο Πολάκη, έναν κόντρα ρόλο σε σχέση με αυτόν  που τον έχει συνηθίσει ο κόσμος.

Μετά το ένα βήμα πίσω για όσους υγειονομικούς κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου, εμφανίστηκε “συναινετικός” προς την αντιπολίτευση ότι δεν έχει πρόθεση ως υπουργός να την αιφνιδιάζει υπεραμυνόμενος της παραχώρησης σε ιδιώτες για το επόμενο τρίμηνο διαγνωστικών εξετάσεων, ασθενοφόρων κλπ ώστε να αντιμετωπιστούν κενά στις βάρδιες λόγω αναστολών εργασίας.

Ξεκίνησε μάλιστα την υπουργική θητεία του απορρίπτοντας τα περί αντισημιτισμού.