• 27 Ιανουαρίου, 2022

Αιχμές Λύτρα για Πρετεντέρη: “Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν”

 Αιχμές Λύτρα για Πρετεντέρη: “Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν”

Αιχμές για τον ρόλο πολλών δημοσιογράφων αφήνει μέσω twitter ο Θόδωρος Λύτρας απαντώντας στον Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος είχε σπεύσει να αμφισβητήσει κατά πόσο στην κυβέρνηση γνώριζαν τα αποτελέσματα της μελέτης που είχε συντάξει ο ίδιος μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα για τη θνητότητα εκτός ΜΕΘ.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος είχε γράψει στην στήλη του στην εφημερίδα “Τα Νέα” άρθρο με τίτλο “Κολοκυθιά”, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Πρωθυπουργός, οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, η πρώην και η νυν ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δηλώνουν άγνοια.

Λογικό και αυτό. Δεν πιστεύω οτι πολλοί Έλληνες πολιτικοί διαβάζουν «Scandinavian Journal Of Public Health», ούτε είναι δουλειά τους να αξιολογούν ιατρικές έρευνες -τις οποίες άλλωστε δεν έχουν την επιστημονική επάρκεια να αξιολογήσουν.

Στη συνέχεια το «ανώτατο επίπεδο» ξέφτισε σε κάτι γενικούς γραμματείς υπουργείων -χάλε γύρευε.

Αλλά αδιάφορο, αν μου επιτρέπετε. Κυβέρνηση έχουμε, όχι ιατρικό συμβούλιο. Τέλος κολοκυθιάς».

Από τη δική του μεριά, ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε ανάρτησή του αναφέρθηκε στα όσα έγραψε ο Γιάννης Πρετεντέρης, σημειώνοντας:

«Την κολοκυθιά την παίζουν οι δημοσιογράφοι που γνωρίζουν αλλά δεν αποκαλύπτουν, κι αντ’αυτού πετούν το μπαλάκι στους επιστήμονες χωρίς ντροπή. Για όλα τα υπόλοιπα, οι απαντήσεις έχουν δοθεί».