Γάμος Ομοφύλων: Τρικυμία σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πριν την ψηφοφορία-Ποιοι βουλευτές καταψηφίζουν ή απέχουν

 Γάμος Ομοφύλων: Τρικυμία σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πριν την ψηφοφορία-Ποιοι βουλευτές καταψηφίζουν ή απέχουν

Όπως φαίνεται πρόβλημα τελικά δεν θα έχει μόνο η ΝΔ, αν και εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο, όσον αφορά στην αποψινή ψηφοφορία για τον Γάμο Ομοφύλων στη Βουλή. Εσωτερικό πρόβλημα έχουν επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στα οποία κόμματα εκφράζονται αντιρρήσεις επί του επίμαχου νομοσχεδίου. Στη ΝΔ παρά το εντατικό «μασάζ», υπολογίζεται πως θα καταγραφούν μέχρι και 55 διαρροές σε σύνολο 158 Βουλευτών κάτι που σημαίνει πως μόλις 103 «γαλάζιοι» αναμένεται πως θα το στηρίξουν. Και αυτοί οι κλυδωνισμοί δεν είναι τίποτα μπροστά στην τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας.

Μέχρι αυτή την ώρα υπολογίζεται πως 19 Βουλευτές της ΝΔ θα καταψηφίσουν το Κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Ήδη ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε πως θα καταψηφίσει καταγγέλλοντας πως δεν δύναται να φανταστεί μια κοινωνία, που ο πατέρας και η μητέρα θα αντικατασταθούν από τον γονέα 1 και τον γονέα 2 και τα παιδιά θα στερούνται τα οφέλη που ο πατέρας και η μητέρα από κοινού προσφέρουν.

Στη γραμμή Χρυσομάλλη στοιχίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και οι Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Κατσανιώτης, Βασίλης Γιόγιακας, Κώστας Γκιουλέκας, Θεόδωρος Καράογλου, Γιάννης Πασχαλίδης, Στέφανος Γκίκας, Θανάσης Δαβάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Φώντας Μπαραλιάκος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης, Φωτεινή Αραμπατζή, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Την αποχή αναμένεται να επιλέξουν περίπου 32 Βουλευτές εκ των οποίων 4 υφυπουργοί, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πολιτική σταδιοδρομία τους στον επόμενο ανασχηματισμό, καθώς όπως λέει το Μαξίμου οι Υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη.

Οι 4 Υφυπουργοί οι οποίοι φαίνεται να κλίνουν προς την αποχή είναι πέρα από τον Μάκη Βορίδη οι Γιάννης Μπούγας Υφ. Δικαιοσύνης, Μαρία Κεφάλα Υφ. Κοινωνικής Συνοχής και Σταύρος Κελέτσης Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ξεκάθαρος ότι θα απέχει ήταν ήδη ο Θάνος Πλεύρης.

Σε αυτή την οδό προσανατολίζονται μεταξύ άλλων οι Νότης Μηταράκης, Γιάννης Ανδριανός, Δημήτρης Κούβελας, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Στέλιος Πέτσας, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Καλλιάνος, Χρήστος Κέλλας, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Άγγελος Συρίγος, Μάνος Κόνσολας, Δημήτρης Μαρκόπουλος και Μιχάλης Λιβανός.

Τη στάση που θα κρατήσουν δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει κάποιοι βουλευτές όπως ο Νίκος Βλαχάκος, ο Λάκης Βασιλειάδης και Δημήτρης Καλογερόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Συναγερμός με Πολάκη

Σε συναγερμό είναι και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίζεται στη Βουλή. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να χωνέψει ότι υπάρχουν βουλευτές του κόμματός του που αντιδρούν και δεν θέλουν να το ψηφίσουν και έφτασε σε σημείο να επιβάλει κομματική πειθαρχία.

Ο κ. Κασσελάκης μάλιστα στην ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση «τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία είτε καταψηφίσει», απάντησε ότι προφανώς η στάση θα μετρήσει, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τι εννοεί με τη φράση «θα υπάρξουν συνέπειες».

Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει η Απογευματινή, λένε ότι εντέλει αυτό που εννοεί ο Κασσελάκης είναι πως εφόσον κάποιος βουλευτής από αυτούς που θα καταψηφίσουν είναι τομεάρχης θα πρέπει να παραιτηθεί.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν τα προβλήματα καθώς δίπλα στους βουλευτές Παύλο Πολάκη, Νίνα Κασιμάτη και Αθηνά Λινού, που φέρονται να εκφράζουν ισχυρούς προβληματισμούς για το σχέδιο νόμου, προστέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μίλτος Ζαμπάρας.

Υπενθυμίζεται ότι και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αριθμητικό, αλλά καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό.

Μένει να φανεί τι τελικά θα πράξουν οι βουλευτές του Στέφανου Κασσελάκη που έχουν υψώσει ανάστημα απέναντι στον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια…

Εσωκομματικές παρενέργειες στο ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ η προσπάθεια να μεταπειστούν βουλευτές που διαφωνούν πλήρως με το νομοσχέδιο δεν έχει αποδώσει καρπούς αλλά συνεχίζεται. Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και η «γραμμή» που χαράζει ο πρόεδρος του, Νίκος Ανδρουλάκης, είναι να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο αλλά υπάρχουν ακόμα επιφυλάξεις.

Αθροιστικά οκτώ βουλευτές/τριες είτε δηλώνουν αρνητικοί, είτε εκφράζουν επιφυλάξεις με την προσπάθεια μεταστροφής να είναι σε εξέλιξη.

Με βάση δηλώσεις και πληροφορίες το νομοσχέδιο είναι αμφίβολο αν θα το ψηφίσουν οι: Α. Πουλάς (Αργολίδα), Αν. Νικολαϊδης (Δράμα), Παν. Παρασκευαϊδης  (Λέσβος), Μπ. Μπαράν (Ξάνθη), Ιλ. Αχμέτ (Ροδόπη), Εμμ. Χνάρης (Ρέθυμνο), Απ. Πάνας (Χαλκιδική), Στ. Μιχαηλίδης (Χίου), ενώ επιφυλάξεις φέρεται να διατυπώνει και ο Ε΄αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην τελική ευθεία για τη ψήφιση του νομοσχεδίου ξεκάθαρα αρνητική στάση κρατούν το ΚΚΕ, το κόμμα Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες.

Σχετικά Άρθρα